DXCC og sjekking av QSL-kort

Sjekking av QSL-kort for DXCC er en gratis tjeneste kun tilgjengelig for NRRLs medlemmer. Ordningen gjelder QSL-kort for DXCC-programmet (inkludert deleted og 160 m) utstedt etter 15. november 1945.

Les mer …

Universal Coordinated Time (UTC)

Universal Coordinated Time (UTC)
Universal Coordinated Time (UTC)  er tiden som er på null eller referanse meridianen.

Så for å unngå forskjellige tidsformater for oss radioa amtører så har man valgt å bruke UTC tiden som referanse.  UTC tiden blir brukt over hele verden for å logge kontakter på samme klokkeslett.

For å beregne UTC tiden så kan man legge til/trekke hele timer fra ut ifra hvor man befinner seg i verden.

Dette kartet under viser eksakte tidssoner. UTC klokke link

Les mer …

Fonetisk Alfabet i bruk på lufta!

Det fonetisk Alfabetet i på lufta!
Når man skal ut på lufta enten i forbindelse med en contest, nødsamband eller vanlig DXing, så er det anbefalt at man bruker det fonetiske alfabetet slik at man blir forstått ved bruk av tale som modulasjonsform.

Selv om man er usikker og kanskje ikke har de store språk kunnskapene så kommer man langt med å kunne bruke dette alfabetet som i tabellen under.

Les mer …

Etikk og operasjons prosedyre for radioamatøren

etikkogI de senere år har mange opplevet at disse reglene ikke overholdes i like stor grad som ønskelig. Om denne trenden fortsetter vil mye av gleden ved hobbyen bli ødelagt og vi får uholdbare tilstander på båndene.  Mye av det som skjer skyldes sikkert uvitenhet, og det er derfor viktig at vi alle kjenner spillereglene.

Les mer …

Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss