NRRLs kontor holder stengt i juli grunnet ferieavvikling.

Verken telefon eller nettbutikk betjenes i denne perioden. Bestilte varer sendes ut fra starten av august. Send eventuelle henvendelser via kontakskjemaet, så svarer vi så snart vi har anledning.

Tre radioamatører vender hjem fra verdensrommet

Tre radioamatører om bord på den internasjonale romstasjonen (ISS) vil vende tilbake fra rommet i slutten av denne uken, i følge ARRL.org.

Expedition COmmander Tim Kopera (KE5UDN), Flight Engineer Tim Peake (KG5BVI/GB1SS) og Yuri Malenchenko (RK3DUJP) vil tidlig på morgenen lørdag 18. juni koble seg fra romstasjonen tidlig lørdag morgen i et Soyuz TMA-19M romfartøy under kommando av Malenchenko. De har da tilbragt 186 dager i rommet.

NASA TV vil dekker returen i sine sendinger fra 17. juni.

Når Soyuz forlater ISS vil ISS Ekspedisjon 48 starte under kommando av Jeff Williams (KD5TVQ). Williams vil sammen med OLeg Skripochka (RN3FU) og Alexey Ovchinin drive stasjonen i tre uker inntil flere mannskaper kommer. NASA-astronaut Kate Rubins (KG5FXJ), den russiske kosmonauten Anatoly Ivanishin og japaneren Takuya Onishi (KF5LKS) fra Japan Aerospace Exploration Agency er planlagt sendt op i rommet den 6 juli fra Baikonur i Kasakhstan.

I løpet av oppholdet i verdensrommet har Kopra og Peake nådd noen milepæler for Amatørradio på Den Internasjonale Romstasjonen (ARISS)-programmet. Den 10 mars gjennomførte Kopra skolekontakt nummer 1000. Kontakten var med studenter i Nord-Dakota. Den første ARISS-kontakten ble gjennomført i desember 2000. Peake har benyttet amatørradio i sin "Principa Mission" som har hatt som mål å engasjere studenter med kommunikasjonsteknologi og til å inspirere de til å forfølge sine karrierer innen STEM-feltet (Science, Technology, Engineering and Math). Under sitt opphold i verdensrommet gjennomførte Peake den første ARISS-kontakten ved bruk av HamTV Digital Amateur Radio Television (DATV) systemet da han den 11. februar snakket med en skole i Rickmansworth i England. DATV-systemet i Columbus-modulen på ISS gjorde det mulig for studenter ved Royal Mansonic School å se og lytte til Peake som besvarte spørsmål om livet i verdensrommet.

Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss