Radioorientering - Årets Cup og vinnere

Det er høst, vinteren står for døren og årets cup i radio-orientering er nå avsluttet !
Året 2016 har vært et aktivt år for radioorienteringsmiljøet i Norge , med i overkant av 20 Cup og treningsløp.
I tillegg her det vært Nordisk mesterskap i Danmark, Verdensmesterskap i Bulgaria og ikke minst Europeisk ungdomsmesterskap her i Norge.  Dette internasjonale EYAC 2016 mesterskapet ble arrangert av NRRL og radio-orienteringsmiløet med RON Norge og NRRL's RPO manager LA9NGA Jon som drivende krefter.

LA9NGA Cup vinner 2016Cup pall 2016 radioorienteringDet er tradisjon i radio-orienteringsmiljøet at sesongen avsluttes med premieutdeling, og da i en setting hvor vi markerer avsluttningen på sesongen gjennom hyggelig samvær, offentliggjøring av resultater for årets Cup, og selvfølgelig premieutdeling.  (Takk til LA5OQ Christian og XYL Hege for kjempegod middag og fin stemning.) 

Årets soleklare vinner av Cup'en var LA9NGA Jon aktiv radio-orienterer og NRRL's RPO manager.
Jon har et stort engasjement for radio-orientering og bidrar med stort engasjement for å få nye grupper løpere inn i et voksende radio-orienteringsmiljø.  


Det er flere displiner innen radio-orientering - her i Norge er fokuset først og fremst rettet til 80m løp (sendere på 3.5Mhz = Kortbølge ) og 2m (Sendere på 144 Mhz =  VHF), men norske deltagere har også hevdet seg internasjonalt i disiplinene "sprint" og "fox-o ring" (3,5MHz).  Dermed har vi takket være entusiastiske og veldig spreke og dyktige løpere som LA8UW Karin hevdet oss godt, og med god medaljefangst internasjonalt i disse nyere disipinene de siste årene.
Bildet til venstre viser LA9NGA Jon med RON cup pokalen.  Til høyre ser vi de 3 beste gjennom sesongen, LA9NGA Jon, LA6XI Knut og LA5OM Steinar. Resultatene gjennom sesongen regnes ut etter et poengsystem hvor alder og antall løp du har deltatt i teller.  Poengsystemet skal gi alle deltagere mulighet for å nå opp i konkurransen uansett alder.  

 

  

NM 80m 2016 radioorienteringNM 80m (3,5MHz peiling) ble vunnet av LA9NGA Jon fra Oslo på tiden 48:18 , tett fulgt av LA8TIA,Lars Rune fra Asker og Bærum på tiden 48:47, og med LA5OQ Christian fra Oslo på 3.dje plass med tiden 53:28.

Arrangør for NM var LA6XI Knut. Løpet gikk med start fra Skjellvika ved Sandefjord. Det var en kald og blåsete høstdag.


 

 

 

 


 


NM 2016 2mNM 2m (144 MHz peiling) ble vunnet av LA9NGA Jon fra Oslo og Kjelsås på tiden 61:41, tett fulgt av LA5OQ Christian også fra Oslo og Kjelsås på tiden 62:55 og med LA6XI Knut fra Røyken på 3.dje plass med tiden 94:26

Løpet gikk på Nøtterøy med LA6KCA Svein som arrangør. Det var en relativt kort løype, men med utfordrende peilinger, og en forstyrrende radiosender på nabofrekvens. Et utfordrende løp denne dagen !


Året 2016 arrangerte NRRL og RON Norge også EYAC 2016 - eller Europeisk ungdomsmesterskap i radio-orientering. 
Som eneste Nordiske organisasjon deltok Norge med ungdommer i dette mesterskapet - Radio-orienteringsmiljøet i Norget hedret disse spreke og entusiastiske deltagerene i forbindelse med årets sesongavslutning, her representert ved Martin Kaiser og Simen Ouff Olsen.  I tillegg deltok også Henrik Kaiser og Stian Sletvold

RPO rekruttering 29102016
Til venstre ser vi Martin Kaiser fra Buskerud, og til høyre Simen Ouff Olsen fra Vestfold som ble hedret for utmerket innsats i EYAC 2016

 Tekst og foto: LA1KP Øivind Solli 

 

 

 

 

Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss