SAR modus for skarpe oppdrag

Karttjenesten (aprs.no) har mulighet for såkalt SAR modus. Dette er noe som kan aktiviseres i skarpe oppdrag hvis den samlede informasjonen som vises på kartet kan være sensitiv. Da vises alias (altså de taktiske navn man legger inn på stasjoner og objekter) bare for de brukere som er logget inn. I tillegg er det mulighet for å filtrere ut f.eks. kallesignal med bestemte prefiks. 

Les mer …

Manager for Karttjenester

LA7ECA

I januar 2010 besluttet presidenten å opprette en stilling som "Manager for Digitale Karttjenester". Bakgrunnen for dette var at sporingsstjeneste basert på APRS har en økende betydning i frivillig redningstjeneste og at NRRL har som mål å utvikle og tilby dette. Sporingstjeneste er en verdikjede bestående av flere ledd: Først og fremst APRS trackere, APRS infrastruktur, APRS-IS nettverk og tjenester for behandling og presentasjon av sporingsinformasjon på kart. Kort sagt, vi snakker om et avansert informasjonssystem.

Tjenestens formål er todelt: (1) å bistå den frivillige redningstjenesten med sporing. Vi tilbyr karttjeneste til myndigheter og samarbeidende organisasjoner i forbindelse med søk- og redningsoppdrag samt øvelser til dette. (2) Utvikle og drive en platform, åpent for alle interesserte radioamatører, for testing og utvikling av APRS aktivitet og sporingstjeneste på en daglig basis.

Kartmanger har ansvar for utvikling og administrasjon av karttjenesten og kan bistå og veilede NRRL grupper som utvikler sporingstjeneste.


Kontakt: LA7ECA, Øyvind Hanssen, (epost: la7eca(at)hans.priv.no).

Jeg bor i Mo i Rana, jobber som førsteamanuensis ved Campus Helgeland, og er tilknyttet Mogruppa. Har inntil nylig vært i Tromsø og vært aktiv i Tromsøgruppa og har vært med og utviklet Polaric Tracker. Jeg har lang erfaring med digital kommunikasjon og sambandstjeneste.


Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss