Personvernerklæring

Om personvernerklæringen

Denne personvernerklæringen beskriver hvilke opplysninger vi samler inn, hvordan og hvorfor vi samler inn og bruker opplysningene samt hvordan vi ivaretar dine rettigheter og oppfyller våre forpliktelser i personvernlovgivningen.
Innsamling, lagring, sammenstilling, utlevering og annen behandling av personopplysninger er regulert i personopplysningsloven. Loven stiller bl.a. strenge krav til konfidensialitet og sikkerhet ved behandling av personopplysninger. Datatilsynet fører tilsyn med loven. «Personopplysninger» er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en fysisk person, f.eks. navn, bostedsadresse, epostadresse, samt informasjon om medlemskap, verv eller radioamatørlisens.

Behandlingsansvarlig

NRRL er behandlingsansvarlig for organisasjonens behandling av personopplysninger. Med «behandlingsansvarlig» menes i loven den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke hjelpemidler som skal benyttes. Det betyr at vi er ansvarlige for at behandlingen av dine personopplysninger skjer i henhold til loven. Kontaktinformasjon til NRRL finner du helt nederst i denne personvernerklæringen.

Hvilke personopplysninger behandler vi?

Som medlem hos oss lagrer vi din kontaktinformasjon (inkludert radioamatørkallesignal, navn, fødselsdato, bostedsadresse, telefonnummer og epostadresse), type medlemskap, eventuell tilknytning til NRRL-gruppe og betalingsinformasjon.
Hvis du registrerer deg som bruker av våre web-tjenester lagrer vi din kontaktinformasjon, informasjon om du er medlem av NRRL eller ikke, samt om du er lisensiert radioamatør eller ikke. Som web-bruker lagrer vi i tillegg opplysninger om når du sist brukte våre tjenester samt informasjon om internettforbindelsen (inkludert IP-adresse).

Har du handlet i NRRLs web-butikk lagrer vi informasjon om evt. varekjøp, prosesseringsstatus på ordre, samt status på om betalingstransaksjonen er godkjent eller ikke. NRRL lagrer ingen informasjon om bank- eller kredittkort.
Er du tillitsvalgt i NRRL eller i en av NRRLs tilknyttede grupper lagrer vi informasjon om ditt verv og din aktivitet i organisasjonen i kraft av å være tillitsvalgt.

På vegne av Nkom ajourholder vi listen over norske radioamatører, med kallesignal og tilhørende kontaktinformasjon. En evt. offentliggjøring av denne liste gjøres av Nkom og ikke av NRRL.
Vi lagrer også epost og annen skriftlig kommunikasjon vi mottar fra deg, inkludert tilbakemeldinger og evt. samtykker du gir oss vedrørende medlemskapet ditt.

Hva bruker vi opplysningene til?

Kontaktopplysningene, opplysningene om ditt medlemskap, opplysningene om deg som web-bruker eller kunde i nettbutikken, behandles først og fremst for å kunne administrere deg og de tjenestene du kar krav på. Dette omfatter bl.a. å behandle dine bestillinger i NRRLs nettbutikk, sende deg vårt medlemsblad og medlemskontingent. Kontaktopplysningene vil også bli brukt for å kunne kommunisere med deg i forbindelse med din relasjon til NRRL; enten det er som medlem, abonnent, web-bruker, tillitsvalgt eller annet.

En ajourholdt liste over norske radioamatører oversendes Nkom ved jevne mellomrom.

Opplysningene som automatisk blir registrert i tekniske logger om bruk, seing og navigasjon i våre internettbaserte tjenester bidrar til at vi kan være sikre på at tjenestene hele tiden fungerer og at de holder den kvaliteten de skal ha.

Hvor lenge oppbevarer vi opplysningene?

Vi oppbevarer personopplysningene kun så lenge det er nødvendig ut fra de formål som er beskrevet i avsnittet ovenfor eller for å oppfylle bestemte lovkrav. Dette innebærer at lagringstiden for ulike typer opplysninger vil kunne variere. Bokføringsloven gjør at fakturaopplysninger må lagres i minst 5 år. Kontaktopplysningene har vi behov for å lagre så lenge du er medlem eller web-bruker hos oss (og en viss periode etter dette bl.a. for å kunne yte deg best mulig service dersom du velger å komme tilbake til oss). Det samme gjelder opplysninger om ditt medlemskap, mens vi for andre typer opplysninger (f.eks. eposter og brev) kan ha et kortere lagringsbehov.

I listen over norske radioamatører ajourholdes kallesignal og kontaktinformasjon om den enkelte radioamatør inntil vi får beskjed om at personen skal strykes fra listen, ved. f.eks. dødsfall. Etter evt. skriftlig anmodning fra den enkelte radioamatør kan kontaktinformasjon i listen over norske radioamatører anonymiseres.

Opplysninger om de ulike verv personer har hatt / har i organisasjonen har ingen utløpsdato og vil som regel bli lagret i NRRLs arkiver.

Hvem vi deler opplysningene med?

Listen over norske radioamatører føres på vegne av Nkom og listen er derfor helt naturlig og nødvendig delt med Nkom.

Også enkelte andre tredjeparter utfører tjenester på våre vegne og hjelper oss med drift av virksomheten og levering av tjenester, f.eks. adressering av medlemsblad og kontingentgiro, føring av regnskap samt ajourhold av medlemsregister. Slike tredjeparter gis tilgang til nødvendige opplysninger til bruk for de samme formålene som er beskrevet ovenfor.

Vi inngår avtaler med eksterne samarbeidspartnere som vi deler opplysninger med og stiller tydelige krav om å følge gjeldende personvernlovgivning, inkludert kravene til informasjonssikkerhet.

Dersom det er pålagt ved lov eller rettslig avgjørelse eller nødvendig for etterforskning av mulige lovbrudd mot vår virksomhet vil relevante opplysninger kunne bli utlevert til offentlige myndigheter eller eventuelle andre berettigede.

Hvordan beskytter vi opplysningene?

Vi arbeider planmessig og systematisk med å ivareta informasjonssikkerhet og benytter tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak for å beskytte de lagrede personopplysningene mot uautorisert tilgang og bruk.

Dersom vi deler personopplysninger med tredjeparter stiller vi tilsvarende krav om informasjonssikkerhet til dem.

Som bruker av NRRLs web-tjenester er du selv ansvarlig for å holde påloggingsinformasjonen (brukernavn og passord) konfidensiell.

Innsyn, endring og sletting av personopplysninger

Du kan selv administrere informasjon om deg som web-bruker under «Min Side» på www.nrrl.no.

Det er viktig at kontaktopplysningene vi har registrert om deg er riktige og oppdaterte. Dersom opplysningene vi har om deg er uriktige eller ufullstendige, eller du f.eks. får ny adresse, telefonnummer eller epost, er vi takknemlig om du snarest mulig kontakter oss direkte slik at vi kan oppdatere opplysningene.

Du kan kontakte oss direkte dersom du har ytterligere spørsmål, om du ønsker å få uriktige opplysninger rettet, supplert eller slettet, eller om du ønsker innsyn i hvilke personopplysninger vi lagrer om deg.

Hvordan vi bruker cookies på våre nettsider

Når du besøker våre nettsider registrerer vi automatisk din IP-adresse samt såkalte cookies (også kalt informasjonskapsler på norsk). Cookies er små biter data som lagres på datamaskinen eller mobiltelefonen din av nettleseren du bruker.

Vi bruker cookies for at nettsidene våre skal fungere best mulig og for å analysere trafikk på nettsidene. Vi bruker to ulike typer cookies.

Funksjonalitet-cookies

Nødvendige cookies som sikrer grunnleggende funksjonalitet for at nettsidene skal fungere, som sidenavigasjon og for å gi deg tilgang til sikre områder på nettsidene. Funksjonalitets-cookies sørger blant annet for at du skal slippe å skrive inn brukernavn og passord for hver sidevisning.

Statistikk-cookies

Brukes til å forstå hvordan våre medlemmer / kunder bruker våre nettsider slik at vi kan utvikle bedre sider. Statistikk-cookies brukes blant annet for å måle trafikken og for å få informasjon om hvilke deler av våre nettsteder som er mest besøkt til hvilke tider; hvordan de besøkende navigerer i nettstedene og varigheten av besøket. Disse cookiene, og dataene som samles inn, er anonymiserte, og kan ikke brukes til å identifisere deg som person.

Du kan reservere deg mot statistikk-cookies. Du kan ikke reservere deg mot funksjonalitet-cookies.

Koblinger til andre nettsteder og tjenester

Nettsidene våre kan inneholde lenker til andre nettsteder og enkelte av våre tjenester kan gi deg tilgang til tjenester fra tredjeparter, for eksempel strømmetjenester. NRRL er ikke ansvarlig for slike eksterne nettsteder og strømmetjenester.

Informasjon om barn

NRRL har ingen aldersbegrensninger i registrering av opplysninger som for eksempel kontaktinformasjon. Også barn under 18 år kan være radioamatører, medlemmer, web-brukere og web-butikk brukere.

Kontaktopplysninger

Hvis du har spørsmål eller av andre grunner ønsker å komme i kontakt med oss i forbindelse med denne personvernerklæringen kan du benytte følgende kontaktopplysninger:

Norsk Radio Relæ Liga
Postboks 20 Haugenstua
0988 Oslo

Telefon: 22 21 37 90
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

QST-LA uke 21-2018

QST-LA uke 21-2018

NRRL logo original200x1091. Ledige LC-kallesignaler blir tilgjengelig for søknad
2. Fire nye radioamatører i Bergen!
3. Nordisk konferanse for JOTA-JOTI
4. Radioamatørtreff i Ålesundsgruppen
5. Resultater fra solformørkelsen i USA i 2017
6. Nødfrekvens etablert på Hawaii ved vulkanutbrudd (gjentatt melding)
7. DX-nytt
8. Nytt fra Radio Orientering Norge
9. Gruppemøter
10. Tester


1. Ledige LC-kallesignaler blir tilgjengelig for søknad
NRRLs kontor melder:

I løpet av søndag 27. mai 2018 blir alle gjenstående ledige LC-kallesignaler tilgjengelig for søknad i NRRLs nettbutikk.

Om du ønsker å søke om et LC-kallesignal må du merke deg følgende:
- Kan kun tildeles lisensierte radioamatører som allerede har et norsk kallesignal.
- Bare ett LC-kallesignal kan tildeles pr. radioamatør.
- Et LC-kallesignal er gyldig for søknadsåret og fem påfølgende hele kalenderår.
- Et LC-kallesignal kan bare benyttes i nasjonale og internasjonale tester.
- NRRL sender søknaden til Nkom som så foretar den formelle tildelingen.
- Administrasjonsgebyr for både Nkom og NRRL tilkommer.
- Kallesignalet kan ikke tas i bruk før Nkom har foretatt den formelle tildelingen.

Via E-post vil du få tilsendt et skjema som må fylles ut. Skjemaet blir sendt ut fra NRRLs kontor på tirsdager, onsdager og torsdager. Utfylt skjema returneres til NRRL, som så attesterer søknaden og oversender denne til Nkom.

Se www.nrrl.no for mer informasjon.


2. Fire nye radioamatører i Bergen!
LA1TNA Per-Dagfinn har gleden av å meddele:

Bergensgruppen har arrangert lisenskurs over 12 kurskvelder i tidsrommet 7. februar til 8. mai. Tolv deltakere har fullført kurset. De ni første gikk til prøve 9. mai (ref. melding i QST-LA 13. mai)
De tre siste gikk opp til prøve 22. mai. I tillegg gikk en kandidat opp som privatist. Alle besto lisensprøven!

De nye radioamatørene er:

LB2RI - Marit R. Kråkenes Sanchez
LB2TI - Juha Mero
LB2ZI - André Kjelby
LB2SI - Geir Arne Amundsen (privatist)

Vi gratulerer de nye radioamatørene og ønsker de hjertelig velkommen "på lufta"!

Instruktører har vært LB0K Peter og LA1TNA Per-Dagfinn.  Stor takk til instruktørene!

3. Nordisk konferanse for JOTA-JOTI
LA2BBA Jan melder:

18. - 20. mai var det en konferanse i Brøndby, Danmark for speidere som er ansvarlige for å arrangere JOTA (Jamboree-On-The-Air) og JOTI (-On-The-Internet) i Danmark, Sverige og Finland. Fra Norge kom det dessverre ingen fra speiderforbundene, men LA2BBA Jan var observatør fra NRRL. Fra Island kom det ingen.

Av emner som var oppe, kan særlig nevnes en idé om et felles program for et firetrinns merke for deltakere, fra å ha vært med på et JOTA-arrangement, til selv å få amatørlisens - liknende progresjon for aktivitet som ikke er med amatørradio. En mer utfyllende rapport kommer til NRRL i løpet av en måneds tid.

4. Radioamatørtreff i Ålesundsgruppen
LA1Z Ålesundsgruppen av NRRL melder:

Ålesundsgruppen inviterer også i år alle radioamatører til treff på vårt QTH Humla.

Lørdag 16. juni 2018, fra kl. 10.00

Program (med rett til endring) fra kl. 11:00:

- “Om PA-trinn” ved LB2HG Harald
- “Inntrykk fra Friedrichshafen 2018” ved LA6DFA Roger
- “Om Radioamatørsatellitter” ved LA6GH Nils
- “FT8 og DX mode” ved LB2HG Harald
- Lunsj. Noe varmt å bite i, noe varmt eller kaldt å drikke
- Junksalg. Har du noe radiorelatert å selge så ta det med.
- LA7GKA selger fra sin rikholdige samling nostalgiradioer
- Loddsalg

Vi ber dere om å formidle videre denne informasjonen til andre interesserte og håper at vi treffer mange gamle og nye amatører på Humla den 16. juni 2018.

Veibeskrivelse:
Fra E39 ta FV397 vestover så langt det er mulig å kjøre.


5. Resultater fra solformørkelsen i USA i 2017
LA4LN melder fra ARRL Letter 24. mai 2018:

I forbindelse med den totale solformørkelsen over USA den 21. august 2017 ble det arrangert et QSO Party for å kartlegge hva som skjer med radiosignaler under en solformørkelse. Resultatene fra dette er nettopp akseptert for trykking i American Geophysical Union's faglige tidsskrift Geophysical Research Letters.

Resultatene viser at det under den totale solformørkelsen ble vanskeligere å oppnå kontakter på 20 meter, men at 80 og 160 meter åpnet opp. På 40 meter ble kontaktenes distanser lengre.

Les mer om dette på web: www.tinyurl.com/arrl-sol

6. Nødfrekvens etablert på Hawaii ved vulkanutbrudd (gjentatt melding)
NRRLs HF Traffic Manager LA4LN melder:

Et vulkanutbrudd startet i den sydøstre delen av øya Hawaii den 3. mai, med utbrudd av glødende lava og svoveldioksid-gass fra 20 nydannede sprekker i området. Per 17. mai har et par tusen innbyggere måttet evakuere. Det er blant annet etablert et nødsamband med amatørradio på frekvensen 7088 kHz LSB. Vennligst ikke opprett kontakter på eller nær denne frekvensen 7088 kHz, slik at nødsambandet ikke blir forstyrret. Man ser foreløpig ingen ende på disse vulkanutbruddene.


7. DX-nytt
LA4LN melder:

KYPROS: 5B80FOC er aktiv i hele mai måned for å feire 80 års-jubileet for FOC: First Class CW Operator's Club. QSL via M0URX.

SOMALIA: DJ6SI, Baldur, er aktiv som 6O0X til 6. juni. QSL til DJ6SI.

RWANDA: En italiensk DX-gruppe planlegger en DXpedisjon hit fra 27. september til 12. oktober med kallesignalet 9X0T. Mer informasjon vil komme.

KIRGIZSTAN: En polsk DXpedisjon med 12 operatører planlegger å bli aktiv fra 1. til 10. september med kallesignalet EX0PL på HF-båndene med forskjellige modes. QSL via SP9KAT.

REUNION ISLAND: FR/F4HPX er aktiv til 15. juni på 40 til 15 meter med CW, SSB, RTTY, JT65, JT9 og kanskje FT8. QSL til hjemme-kallesignalet.

HAWAII: KH6/K0EAP er aktiv til 2. juni på 40, 30, 20 og 15 meter med CW og SSB. QSL til hjemme-kallesignalet, eller via LoTW.

EGYPT: SU9JG er aktiv på 30 til 10 meter med FT8. QSL via EA5GL.

HELLAS: Amatørradio-ligaen i Hellas feirer 60 års-jubileet sitt med det spesielle kallesignalet SX60RAAG. QSL via byrå.

GIBRALTAR: ZB2/DF8AN er aktiv på 6, 4 og 2 meter pluss 70 cm. QSL til hjemme-kallesignalet.

CAYMAN ISLANDS: ZF2RM blir aktiv i siste del av juni. QSL via K3TRM, eller via LoTW eller OQRS.


8. Nytt fra Radio Orientering Norge
Radio Orientering Norge v/LA6XI melder:

Resultat RPO-løp 80 meter torsdag 24.mai på Torvbråten/Røyken.

LA5OM Steinar hadde tatt turen fra QTH i Telemark til Røyken for å arrangere RPO-løype for oss 10 deltagere. Det var eksepsjonelt varmt og tørt i skogen og løypen var 4 km lang med 5 poster.
Det var 2 nye deltagere som tidligere ikke har startet i RPO-løp med tidtaking: Veldig hyggelig at Cato LA3CT kom fra Sandefjord (sammen med LA5OBA) -og at nylig avgått NRRLs President LA3PK Jan Helge også stilte sporty opp, selv om han hadde tenkt å bare være observatør!

Resultater:

1 LA9NGA Jon - 38.55
2. LA5OQ Christian - 43.40
3. LA1KP Øyvind - 48.20
4. LA6XI Knut - 49.25
5. Simen (ungdom) - 53.10
6. LA6KCA Svein - 57.30
7. LA5OBA Arne - 1.44.35
8. Hege (xyl 5OQ) - 1.45.45
9. LA3CT Cato - 1.24.35 - 4 poster
10. LA3PK Jan-Helge - 1.17.30 - 3 poster

Løpet teller i RON- Cup og tidene blir senere korrigert for aldersfradrag

Neste RPO- løp på Østlandet blir NRRLs Norgesmesterskap i RPO. Det går av stabelen lørdag 9. juni i kategori 80 meter med Ole Garpestad LA2RR som arrangør, og fortsetter med NM i kategori 2m på søndag 10. juni i Oslo/Apalløkka med Christian Dons LA5OQ som arrangør. Mer info kommer.

Minner også om Nordisk Mesterskap i RPO som foregår 3 - 5. august i Finland, ca. 8 mil vest for Helsinki og syd for Salo. (tinyurl.com/y9ty7yxk)

Følg også med på rpo.no eller på FB. "RPO-ringen" med LA1RPO søndager ca. 1030 NT på 3642 kHz.


9. Gruppemøter

Mandag 28. mai
Sandefjordgruppen har drop-in kl. 19.00 i Idrettsveien 1

Tirsdag 29. mai
Tromsøgruppen har drop-in kl. 20.00 i Barduveien 7
Trondheimsgruppen har aktivitetskveld kl. 19.00 på Lialøkken
Hortengruppen har «Eldre Juniortreff» kl. 11.00 på Røde Kors huset
Mossegruppen har drop-in kl. 19.00 på Rygge Museum
Kristiansandsgruppen har drop-in kl. 18.00 på Odderøya. Vi lytter på 145.750 MHz, subtone 100 Hz

Onsdag 30. mai
Haugalandgruppen har drop-in kl. 19.00 på Holmen, Åkrehamn
Drammengruppen har drop-in kl. 19.00 på gruppelokalet på Kinnerud
Kongsvingergruppen har drop-in i gruppelokalet i Holtbergvegen 158
Grenlandgruppen har tur til Vealøs
Oslogruppen har medlemsmøte kl. 19.30 i Nedre Rommen 5 E. Tema: Lage enkle trådantenner
Follogruppen har drop-in fra kl. 19.00 på gruppelokalet

Torsdag 31. mai
Haldengruppen har drop-in kl. 19.00 i Hovsveien 88
Hortengruppen har drop-in kl. 19.00 i tilfluktsrommet i Vestre Braarudgate
Jærgruppen har lab- og byggekveld kl. 18.30 i klubbhuset på Tjelta
Ryfylkegruppen har drop-in kl. 18.00 på LA5L på Pundsnes

Lørdag 2. juni
Tromsøgruppen har uformelt kaffetreff kl. 14.00 på Workintunet
Fauskegruppen har uformelt kafetreff kl. 12.00 på Jernbanekafeen
Kristiansandsgruppen har drop-in kl. 11.00 på Odderøya. Vi lytter på 145.750 MHz, subtone 100 Hz


10. Tester

2-3 0000-2400 UTC 10-10 Int. Open Season PSK Contest 28 MHz PSK31
2 0400-1200 UTC DigiFest 3.5-28 MHz RTTY/BPSK/MFSK/Hellschreiber/Olivia
2-3 2000-0400 UTC DigiFest 3.5-28 MHz RTTY/BPSK/MFSK/Hellschreiber/Olivia
3 1200-2000 UTC DigiFest 3.5-28 MHz RTTY/BPSK/MFSK/Hellschreiber/Olivia

Epost fra @nrrl.net leveres som en tjeneste til medlemmer av Norsk Radio Relæ Liga - NRRL .
Email from @nrrl.net is a service delivered

Søknad om LC-kallesignal

Søknadsfristen for å søke LC-kallesignal i første søknadsrunde er avsluttet. Etter at tildelingen er avsluttet vil det bli åpnet opp for å søke om LC-kallesignal. Etter første søknadsrunde gjelder «førstemann til mølla».

Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss