Hilsen fra ITU til radioamatører

ITU HB9I forbindelse med åpningen av IARU Region 1 konferansen den 21. september i Bulgaria hilste generalsekretæren for ITU (den internasjonale telekommunikasjons-union), Hamadoun Touré (HB9EHT) til IARU i en 4 minutters lang video, som ble vist på storskjerm for de mer enn hundre delegatene på konferansen.

På vegne av ITU sa Touré at han verdsatte arbeidet som IARU utfører, og den støtte IARU gir til ITUs amatørradiostasjon 4U1ITU. "Jeg kan forsikre dere om at IARU er et verdifullt medlem av ITU-familien, og dette forholdet vil bli stadig viktigere i årene som kommer". Dette fordi amatørradio er en meget viktig samfunnstjeneste. Amatørradio er en teknisk selv-trening for unge mennesker, i tillegg til en nasjonal ressurs, spesielt i underutviklede land, og amatørradio gir støtte og avlastning ved nasjonale kriser og katastrofer.

Videre sa Touré at ITU vil donere en ICOM IC-765 transceiver til IARU Region 1. Neste år vil ITU feire sitt 150-års jubileum, og i den anledning vil ITUs amatørradiostasjon benytte kallesignalet 4UØITU [fire Uniform null India Tango Uniform].

Touré kommer fra Mali, og ble ansatt som generalsekretær for ITU i 2007. Han avsluttet sin tale med å ønske lykke til med amatørradio-hobbyen og -aktiviteter: "Takk for deres støtte til ITU, og 73".

Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss