Med APRS-sporing på speidertur

ferdig bygget flate 250Første uken i juni dro Fagerstrand Speidergruppe på årets eventyr. I løpet av en uke skulle vi bygge våre egne flåter og seile 100 km på Klarälven. Alle flåtene skulle trackes slik at foreldre og andre som ville følge oss kunne se vår posisjon på kartet.

 

 

 

 

Les mer …

JOTA Guide for radioamatører og speidere

LA2VTA Leif Konrad, LA1NUA Thomas og LA6FJA Stein-Roar har laget en JOTA guide for radioamatører og speidere.

Denne er ment til suplement til alle som er usikre på hvordan en JOTA foregår og de som gjør dette for første gang!

Så denne lønner seg å presentere for Rovere og speidere slik at de kommer igang og er klare til å komme på lufta.

Lykke til!

Last ned her

Radio + Speiding = Radiospeiding

Speiderleir2013a smlDenne uken arrangerer Norges Speiderforbund landsleir i Stavanger. Her samles over 12.000 speidere i alle aldre fra inn- og utland til en spennende og begivenhetsrik uke. Mange radioamatører er også speidere, såkalte radiospeidere. Mange av disse deltar i stab under leiren.
Nettverk for radiospeiding bidrar på flere områder i løpet av leiren.


Les mer …

Amatørradioaktivitet på speidernes landsleir

Lndsleir 2013 NSF logo 2Nettverk for radiospeiding bidrar med amatørradioaktivitet når Norges speiderforbund (NSF) arrangerer sin landsleir Stavanger 2013 i perioden 6-13.juli. Kallesignalet LA1SS er aktivt fra leirtorget på tidlig kveldstid. Møt speiderne på 80m (3690 kHz LSB) når de trosser mikrofonskrekken fra mandag til torsdag kommende uke, og still gjerne spørsmål som får dem i tale!

Les mer …

JOTA 2012

Årets JOTA/JOTI går av stabelen i tiden 20. okt - 21. okt 2012

 

JOTA/JOTI arrangeres i år for 55 år på rad og det er selvfølgelig også i år behov for radio-amatører som er villige til å stille opp for speiderne i sitt lokalområde.

JOTA har vært inngangsbilletten til mange radioamatører og dette er fin måte for speiderne å få en smakebit på hva radioamatør hobbyen er og hva den går ut på. For de som tenker rekruttering så er dette en sjanse dere ikke må la gå fra dere !

Les mer …

Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss