JOTA 2012

Årets JOTA/JOTI går av stabelen i tiden 20. okt - 21. okt 2012

 

JOTA/JOTI arrangeres i år for 55 år på rad og det er selvfølgelig også i år behov for radio-amatører som er villige til å stille opp for speiderne i sitt lokalområde.

JOTA har vært inngangsbilletten til mange radioamatører og dette er fin måte for speiderne å få en smakebit på hva radioamatør hobbyen er og hva den går ut på. For de som tenker rekruttering så er dette en sjanse dere ikke må la gå fra dere !

JOTA er et årlig arrangement som samler nesten en halv million speidere over hele verden. Speiderne snakker sammen over "gammeldagse radiosendere" på kortbølgenettet. Det kreves en egen autorisasjon for å kunne bruke en slik radio. Speidergruppen er derfor avhengig av å samarbeide med en radioamatør. Heldigvis synes de fleste radioamatører at det er morsomt å hjelpe speidergrupper. JOTA står for Jamboree On The Air.

JOTI er et arrangement med samme målsetning som JOTA, nemlig at speidere over hele verden skal snakke med hverandre. På JOTI kommuniserer speiderne derimot sammen over Internett. Vi bruker hovedsakelig et chattesystem som heter IRC, men selvsagt kan man i tillegg bruke andre gode tjenester på internett til å komme i kontakt med speidere fra nært og fjernt, feks scoutface, facebook, msn, icq og annet. Målsetningen er å snakke med speidere "i sanntid" eller "live".

Både JOTA og JOTI arrangeres og koordineres av verdensorganisasjonen WOSM, men også medlemmer av WAGGGS er invitert til å delta. Arrangementet varer fra lørdag klokka 00:00 til søndag 24:00, lokal tid. I løpet av disse 48 timene kan du få kontakt med speidere over absolutt hele kloden, enten det er over radio, internett eller begge deler.Denne siden kan speiderne bruke til å etterlyse radio-amatører i sin region. Nedenfor er det listet opp kontaktinformasjon for de forskjellige regionene, samt mulghet for å sende mail til disse eller NRRL Ungdomskoordinator LA3PNA Thomas e-post la3pna(a)gmail.com (sett inn @).

 Det er i tillegg en egen facebook gruppe som heter : JOTA/JOTI Speidernes Radio og Internetthelg (Scouts Jamboree On the Air 2012)
 
 

Område                                                 

Kontaktperson                                                                                                 
Hedmark og Oppland Ebbe Hornemann  LB1BF epost: ebbe(a)qth.no (sett inn @) SMS til 99 16 62 56

 Loggark for Speidere link

Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss