Ny D-STAR satellitt

OUFTI-1, en satellitt laget av studenter ved Liège universitetet i Belgia, vil bli sendt opp med en Soyuz rakett fra Kourou basen i Franske Guyana 22. april 2016 23:02 (UTC+2).

Satellitten er en CubeSat og har innebygget en D-STAR repeater. I tillegg til å være D-STAR repeater er målet å teste en ny type solceller som vil ha bedre effektivitet en vanlige solseller som er i bruk.

Antatt levetid er 2år

http://events.ulg.ac.be/oufti-1/en/oufti-1/

Fox-1B AO-91

Satelitten Fox-1B ble skutt opp 18 november 2017. Oppskytingen ble forsinket noen dager pga dårlig vær, samt trøbbel med et batteri i bæreraketten.

Les mer …

Første geostasjonære satellitt for radioamatørbruk

QO-100 er den første satellitten som er geostasjonært plassert fast på 26 grader øst. Det er Qatar Satellite Company, Qatar Amateur Radio Society og AMSAT Deutschland som har utviklet QO-100 satellitten delen. Den er bygget av Mitsubishi i Japan og har også kommersiell trafikk og en levetid på 15år. Den var klar for radioamatørbruk fra februar 2019.

Les mer …

Ny satellitt i omløp

AMSAT logoAmsat sin nye Satellitt Fox-1A ble skutt opp torsdag 8 oktober. Alt gikk perfekt med utskytning og utplassering. 

Les mer …

Frekvenser for aktive satellitter

Mineo Wakita JE9PEL vedlikeholder en website med lister over aktive radio amatør satellitter.

En tabell med opp- og nedlinker for hver satellitt kan lastes ned fra http://www.ne.jp/asahi/hamradio/je9pel/satslist.xls 
Status er indikert med : Active (*), Inactive (i), Reentered (r), Failure (f), Earth Escape (e).

Document of frequencies of active amateur radio satellites as at 2014-04-13

Les mer …

Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss