Foto: LA6CSA Pål

Ham Radio Messen i Friedrichshafen 2024

Ham Radio Messen i Friedrichshafen er Europas største radioamastørmesse. Årets arrangement var den 47. i rekken.

Ham Radio gikk av stabelen helgen 28.-30. juni 2024. Som vanlig var den hall for nytt utstyr og organisasjoner, og halvannen hall med junksalg.

Junksalg er moro, en manns junk er en annen manns gull. Her var det mye forskjellig å finne, alt fra brukte radioer, til komponenter og måleutstyr. Til og med damevesker var det å få kjøpt. Å skaffe seg oversikt over alt som selges av junk tar tid, mye tid. Men med litt flaks kan du finne akkurat den tingen du var på jakt etter.

I hallen med nytt utstyr var de store leverandørene representert. Noen av de hadde nedskalert sin tilstedeværelse, i hvert fall sett opp mot sist vi var i Friedrichshafen for 7-8 år siden.

Her fant vi kjente produsenter som Icom, Yaesu, Kenwood og Acom. Men også andre leverandører hadde funnet veien til Friedrichshafen. Den som hadde størst stand i år var Aaronia, som presenterte spektrum analysatorer, signal generatorer og mye annet fra sin produktportefølje.

DARC, den tyske radioamatørorganisasjonen, var sterkt til stede og de presenterte et bredt spekter av sin organisasjon, fra opplæring til nødsamband, og alt midt imellom.

De britiske radioamatørene fra RSGB hadde stand hvor de presenterte sitt utvalg av bøker. Her var det mye spennende og vi kommer til å bestille nye titler som blir å finne i nettbutikken til høsten.
For de som er interessert i å gå på foredrag var det mye å velge mellom, spesielt dersom man behersker tysk. Et mindretall av foredragene går også på engelsk.

QSL-manager har fått med seg en bunke med kort fra TRAC, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti, så hvis du har hatt kontakt med Tyrkia kan det hende at det ligger kort til deg i denne bunken.

En annen ting ved messen er det sosiale, og det var hyggelig å møte flere norske radioamatører på messen.

Nedenfor kan du se noen bilder fra arrangementet.

Acom sin stand. Foto: LA6CSA Pål
Yaesu sin stand. Foto: LA6CSA Pål
Icom sin stand. Foto: LA6CSA Pål
Kenwood sin stand. Foto: LA6CSA Pål
En av hallene med bruktsalg. Foto: LA6CSA Pål
Brukt utstyr til salgs. Foto: LA6CSA Pål
Brukt utstyr til salgs. Foto: LA6CSA Pål
Brukt utstyr til salgs. Foto: LA6CSA Pål
Brukt utstyr til salgs. Foto: LA6CSA Pål
Brukt utstyr til salgs. Foto: LA6CSA Pål
Brukt utstyr til salgs. Foto: LA6CSA Pål

Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.