FORF-øvelse på Hjerkinn. Foto: Maria Kampeseter Kleiven

Full fart med FORF på fjellet!

Lørdag 19. februar var FORF-familien samlet på Hjerkinn, Dovrefjell, for felles trening i vinterfjellet. Det var om lag 50-60 personer samlet fra Norske Redningshunder, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Flytjenesten og NRRL. Røde Kors ungdomsgruppe på Dombås, RØFF, stilte med markører i alderen 14-17 år. Røfferne er tøffe! Politiet kom med en innsatsleder.

FORF-øvelse på Hjerkinn. Foto: Maria Kampeseter Kleiven

NRH drev på hele helga og hadde sertifisering og prøver for hunder og hundeførere. Vi andre hang oss på felles trening noen timer lørdag. Røde Kors deltok med tre lokale lag: Brennhaug, Dombås og Lesja stiller med scootere, kjelker og sjåfører. Norsk Folkehjelp hadde med fire mann fra Gjøvik og en avansert drone. NRRL Sambandstjenesten Innlandet stilte med seks medlemmer, og vi leverte sporingstjeneste i KO og DMR-samband. Redningsmannskapet skulle løse tre ulike caser i en nokså stor teig.

Vi driftet sporingstjenesten med Igate fra polske Microsat, en W3In1-mini. Denne var koblet til en Yaesu FT-7900, en Ice-ruter fra NRRL sambandstjenesten og ei Diamond X-30 VHF-antenne på ei alumast. Vi hadde vårt utstyr strategisk plassert i 2. etasje i en utleieleilighet hos Hjerkinn Fjellstue. KO var på Hjerkinnhus, og der satt vår mann LB4GH, Torkell, med DMR, VHF og TETRA. Vi hadde gode mottaksforhold og full kontroll på sporene fra Sainsonic AP510 trackere.

Kart fra FORF-øvelse på Hjerkinn.

Vår trofaste Hytera 625 portable DMR-repeater var med. Vi hadde internt samband på en tidsluke, og samband til lagene på en annen. En del av NRHs medlemmer ønsker denne sambandstreningen. Det er ikke alle i som har Nødnett-terminal, og det er greit å trene litt prosedyrer og bli kvitt mikrofonskrekken.

Treninga gav utbytte for alle parter. For vår del var nok den viktigste læringen denne gangen knyttet til kartprogrammet SARTopo som brukes av de frivillige i redningstjenesten. Vi leverte alle våre spor i et felles kart, og dette var i drift før øvelsen startet klokka 1200. Det er vi fornøyde med. Ellers er det alltid nyttig å øve på kjente moment, og det er viktig å få testet alt utstyret.

Treninga ble filmet av Martin Amble Ruge i Bortelaget.no og fotograf Maria Kampeseter Kleiven. Dette ble dekket av tildeling gitt til FORF fra Gjensidigestiftelsen. Det er Sambandstjenesten Innlandet som har utformet søknaden til filmprosjektet som ble godkjent. Filmen og bildene blir tilgjengelige og lansert felles for alle organisasjonene før påske en gang. Følg med!

FORF-øvelse på Hjerkinn.

Det blir god reklame for NRRL. Målet er at dette materialet kan brukes til rekruttering. Så spørs det om de lokale filmstjernene: LB4XG Petter, LA6ETA Henrik, LA3TR Thor Ove, LB4GH, Torkell, LB6SE Svein og LB4CD Ola-Matti er attraktive nok?!

Vi takker for en fin felles opplevelse på Dovrefjell. Det er artig og inspirerende å gjøre noe sammen, og føle at vår hobby også kan være til nytte. Bli med i NRRL Sambandstjenesten!


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.