Planleggingskonferansen for Barents Rescue 2022 i Bodø. Foto: DSB/Kent Even Grundstad

Gratis webinar i tilknytning til internasjonal øvelse

DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) ønsker å invitere til et gratis internasjonalt webinar i forbindelse med fullskalaøvelsen Barents Rescue 2022 (BR22). BR22 er en internasjonal redningsøvelse mellom landene i Barentsregionen: Finland, Norge, Russland og Sverige. Øvelsen arrangeres hvert tredje år, og har som hovedmål å forbedre beredskapen og samarbeidet mellom deltakerlandene. I 2022 har Norge hovedansvar for BR22 som vil arrangeres i september i Bodø-regionen.

Som forberedelse til BR22-øvelsen vil det være et kompetansebyggingsprogram, og en del av dette programmet er et internasjonalt BR22-webinar. Programmet for dette webinaret er ennå ikke klart, men det vil inneholde faglige innlegg knyttet til scenarioene i BR22-øvelsen. Disse scenarioene vil være: urban redning inkludert skredhendelse, redningshendelse, hendelse i tunell, og en maritim hendelse. Alle hendelsene vil inneholde elementer som masseskade og behandling, redningssituasjoner og evakuering (SAR og USAR), kuldeforhold og hypotermi (cold conditions), grenseovergang og internasjonal bistand, og strategisk og operativ krisehåndtering. Det endelige programmet vil bli publisert når dette er ferdig. Webinaret vil ha relevans for flere aktører både på nasjonalt, regionalt og lokalt nivå.

Webinaret vil være på engelsk og vil finne sted 27. januar fra kl. 0900 til 1530, og det vil være gratis å delta for alle.

Se mer informasjon, etter hvert endelig program og gratis påmeldingslink her: https://www.dsb.no/kurs-og-konferanser/andre/barents-rescue-2022—international-competence-building-webinar/


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.