Fra Ham Radio-messen i 2017. Foto: Pål Stagnes

Ham Radio-messen i Friedrichshafen

En av årets største begivenheter for radioamatører, Ham Radio-messen i Friedrichshafen går av stabelen 24-26 juni 2022.

Messen er den største radioamatørmessen i Europa, og blant de største i verden sammen med Hamvention Dayton/Ohio i USA og radioamatørmessen i Tokyo, Japan. Messen i Friedrichshafen samler utstillere og besøkere fra over 50 land.

I år arrangeres messen for 45. gang.

Junksalg på Ham Radio-messen i 2017. Foto: Pål Stagnes

En stor hall med kommersielle utstillere og forhandlere, to haller med junksalg og ett stort foredrags- og møteprogram. Junksalget pleier å ha over 300 deltakere, så her er det mye spennende å få kjøpt.

En stor hall med kommersielle utstillere og forhandlere, to haller med junksalg og ett stort foredrags- og møteprogram. Junksalget pleier å ha over 300 deltakere, så her er det mye spennende å få kjøpt.

På foredragsprogrammet i år står temaer som Bluetooth – lavenergikommunikasjon ett problem eller velsignelse?, Enigma og andre krypteringsmaskinger under 2. verdenskrig, og Aventure Antarctica – Fra loggboken til DP0POL.

I tilslutning med messen holder IARU mellommøte for sine medlemsorganisasjoner.

Friedrichshafen. Foto: Pål Stagnes

Byen Friedrichshafen med sine 60 000 innbyggere ligger ved Bodensjøen helt sør i Tyskland. Byen var tidligere best kjent som hjembyen til luftskipselskapet Zeppelin og Dornier Flugzeugwerke.

Zeppelinmuseet, som har navnet sitt til luftskipene utviklet av Graf Zeppelin i Friedrichshafen ved Bodensjøen, er et museum dedikert til innovative prosesser innen teknologi, kunst og samfunn. Museet ligger i sentrum, ved Bodensjøens bredder og er vel verdt et besøk.

Dornier Museum Friedrichshafen er et luftfartsmuseum. Her finner du utstillinger av fly konstruert av Claudie Dornier, flyfabrikaten Dornier Flugzeugwerke og romfartøyer produsert av Airbus-gruppen. Du finner museet på motsatt side av flyplassen i forhold til Ham Radio-messen.

Mer informasjon:


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.