Hva gjør Carl I. Hagens gamle skap i Dombås skianlegg?

Radioamatører kan finne på å handle nytt og dyrt, men også gjenbruke og være kreative med det andre betrakter som skrot.

I forbindelse med utbygging av simulcastnettet i Hedmark og Oppland, skulle LB4CD og LB6SE montere en 70-link på toppen av slalombakken i Dombås. Vi hadde fått en krok av den gamle startbua, men hvordan skulle vi få alt inn der? 

LB6SE visste råd. –Jeg har noen gamle skap liggende etter Carl Ivar Hagen., sa han. Vi kan bygge om ett av dem. Hagens kone Eli er som kjent fra Dovre, og de to har hytte på Lesjaverk. For en tid tilbake var det oppussing på gang på hytta hos Carl og Eli. Mye godsaker ble kastet ut og skulle fraktes bort. LB6SE. Svein spurte om få noe av dette som likevel skulle avvikles på miljøstasjonen. Og, slik ble det.

Vi møttes en kveld på beredskapssenteret og brukte feieverkstedet til å montere linken i skapet og klargjøre for scooter-transport neste dag. Ove Vadet som driver alpinanlegget har gitt oss plass, tilgang på strøm, og han ville kjøre opp utstyr. Det er god service!

En av de virkelig kalde dagene i vinter, 27.2.18, ble det montering av UHF-link for simulcastnettet og digipeater LD2GM i Carl Ivar Hagens gamle skap i slalombakken. Kulden og skapets historikk gjorde nok at monteringen ble vellykket og antennenes gain steg betraktelig. Vi liker iallfall å tro det. Så, om du skulle høre snakk om at ”Carl Ivar går godt” over simulcastnettet, vet du hva det gjelder.

Carl Ivar på plass i startbua
LB4CD Ola-Matti
LB6SE klargjør 70 link i Carl Ivar-skapet

Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.