JOTA-JOTI logo

I helgen er det JOTA og JOTI

Førstkommende helg er det igjen JOTA og JOTI. Jamboree on the Air (JOTA) og Jamboree on the Internet (JOTI) er verdens største speiderarrangement.

JOTA er et årlig speiderarrangement som første gang ble arrangert i forbindelse med speiderbevegelsens 50-årsjubileum i 1957. Under JOTA hjelper radioamatører speidere med å kontakte andre speidere, gjerne i andre land, ved hjelp av amatørradio. JOTA arrangeres samtidig som Jamboree on the Internet (JOTI).

Fra fredag kveld til søndag ettermiddag vil det derfor være mange aktive radiostasjoner fra hele verden, på de fleste bånd, som er med på JOTA. Du vil kunne høre utrente radiostemmer i alle aldre, og at QSOer lyder annerledes enn tradisjonell «rag chew» eller contest. Vær derfor overbærende når dere hører en JOTA-QSO. Det kan være første gang den du hører er på lufta.

La speiderstasjonene få kontakt med hverandre, slik at speiderne får prate med speidere et annet sted. Er du gammel speider går det fint å svare på et CQ Jamboree og ta noen ord med speiderne, men først og fremst skal de få kontakt med andre unge speidere.

For mange unge er JOTA det første møtet med en radioamatør og en amatørradiostasjon, og noen blir senere selv radioamatører.

De nordiske landene har åpning av JOTA på lørdag på 3.690 MHz:

  • kl 0930 Sverige
  • kl 0945 Norge
  • kl 1000 Danmark
  • kl 1015 Finland
  • kl 1030 Island

I Norge gjennomføres åpningen av hovedstasjonen LA1JAM. Under åpningen vil det bli lest opp en hilsning til alle speidere.

Jamboree on the Internet (JOTI) er et speiderarrangement der speidere fra hele verden samles gjennom kommunikasjon over internett. JOTI ble arrangert for første gang i 1995 og har vært et årlig arrangement siden det. Gjennom JOTI får speidere muligheten til å bli kjent med andre speidere både i Norge og i resten av verden.

Mer informasjon finner du på JOTA-JOTI Norge og Jamboree On The Air (engelsk).


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.