DSC-nødkallingen fra M/V Shandong Fu Xin. Foto: Geir Tore Christiansen

Norsk radioamatør bidro til å redde mann over bord

Torsdag kveld kom et nødkalling om at et skip hadde en mann over bord. En norsk radioamatør bidro til at vedkommende ble reddet.

LA5ZO Geir Tore Christiansen er i tillegg til å være ivrig radioamatør også en ivrig seiler. For tiden befinner han seg i havn i Horta på øya Faial på Azorene med seilbåten Ocean Viking.

Ocean Viking i havn i Horta på øya Faial, Azorene: Foto: Geir Thore Christiansen

Torsdag kveld kl 2341 UTC mottok han en nødkalling på digital selective call (DSC) på 12 MHz. Oppkallet kom fra den Hong Kong-registrert bulk carrieren M/V Shandong Fu Xin som er på vei fra New Orleans med kurs for Panamakanalen. De rapporterte om mann over bord og oppga sin posisjon til 27.39N og 88.49E.

LA5ZO Geir Tore Christiansen. Foto: Privat

Geir Tore beskriver det slik på Facebook: “Jeg fikk litt assosiasjoner til LA8PV (Fleksnes) og “Min Mayday” da jeg fredag kveld mottok en nødkalling på digital selective Call på 12 MHz. For moro skyld satte jeg posisjonen ut i kartet og fant ut at den måtte være feil. Posisjonen var langt inne på land i Bangladesh. Jeg hadde båtens MMSI-nummer og søkte den opp på MarineTraffic. Der var riktig posisjon, dvs at 88 E skulle være WEST og han var da 100 NM syd for New Orleans. Jeg fant telefonnummeret til US Coast Guard som har dette området. De hadde ikke mottat noe DSC og takket for info og sa det ville ringe dem på satellitt-telefon.”

I går kunne Geir Tore lese på nettet at det hadde vært satt i gang en leteaksjon. Vedkommende hadde blitt funnet av et fly med varmesøkende kamera, og så blitt berget av et helikopter. Vedkommende hadde på seg en oppblåsbar arbeidsvest.

Denne saken endte godt. En manns nysgjerrighet ble en annen manns redning.


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.