Screenshot fra Telen.no.

-Notodden går foran – og er aller først i landet på dette!

Hva er det Notodden og ikke minst Notodden kommune har gjort, som har fått dette oppslaget i lokalavisa Telen?

Journalisten kom til det regionale beredskapssenteret på Notodden i forbindelse med at radioamatørgruppa på Notodden i samarbeid med NRRLs gruppe i Grenland, møtte ledelse i Notodden kommune og plasserte en koffert med mobilt kommunikasjonsutstyr som skal stå på beredskapssenteret. Dette er viktig og bra, men dette er slik flere andre radioamatørgrupper har gjort.

Det nye er at Notodden kommune har en samarbeidsavtale med Notodden gruppa av NRRL, at denne er på topp nivå, undertegnet av rådmannen, Per Sturla Wærnes, og politisk forankra med ordfører Gry Bløchlinger. Dette er antagelig helt nytt så langt vi har funnet, – og gir en oppfordring til at andre kommuner bør gjøre det samme..

Avtalen har i hovedsak to hoved mål: For det første understreker den viktigheten også for kommunen av å ha et levende radioamatørmiljø i regionen, og at dette skal følges opp kommunalt med positiv holdning og behandling av søknader og tillatelser. For det andre så etableres det knutepunkt i NRRLs sambands- og beredskapstjeneste i regionen. Kofferten som vises, er en del av dette samarbeidet, med plassering og forankring i det regionale beredskapssenteret som er del av den regionale brannstasjonen. Notodden kommune har også stilt til rådighet en plassering for en «Crossband repeater» og bidratt med tilrettelegging, strøm og infrastruktur til denne. På denne måten er østre deler av Telemark knyttet opp til repeaternettet i Grenland og Vestfold. Det er her et nært samarbeid Grenlandsgruppa og Tønsberg gruppa av NRRL, og LB4OA, Kai Vidar og LA7MHA, Tord er nøkkelpersonene i dette nettet. Denne etableringen er også en del av oppfølgingen av samarbeidsavtalen mellom Statsforvalteren i Vestfold og Telemark og alle radioamatører gruppene av NRRL i fylket. Det arbeides nå videre med å styrke hele regionene og en ny UHF repeater på Lifjell er allerede del av dette og nyetableringen i vestre deler av fylket (Vinje, Tokke, Fyresdal og Kviteseid) gjennom en repeater på Eirefjell. Samarbeid og avtaler forankret i kommunenes toppledelse er også her vesentlig og et resultat av at Notodden kommune gikk foran i formelt samarbeid for å styrke og utvikle radioamatørmiljøene i Telemark.


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.