Foto: Joakim Forøysund, LB1RI

NRRL trenger flere hundre Nødnett-terminaler

TV2 meldte at nesten halvparten av de frivillige i Norge mangler tilgang til Nødnett. Også NRRL har et prekært behov for flere hundre terminaler for å kunne yte den tjenesten vi ønsker.

Gjennom gaven på 54 millioner kroner fra Gjensidigestiftelsen til medlemsorganisasjonene i Frivillige Organisasjoners Redningsfaglige Forum (FORF) i vår ble det avsatt midler til innkjøp av Nødnett-utstyr. De avsatte midlene skulle dekke innkjøp av 1400 terminaler, som er det prekære behovet, mens det reelle behovet er enda større. For NRRL utgjør behovet 250 håndterminaler og 70 gatewayer med tilhørende utstyr.

Medlemsorganisasjonene har ikke økonomisk rom til å dekke abonnementskostnadene for egne terminaler. Inntil staten tar ansvar for abonnementene blir midlene fra Gjensidigestiftelsen stående ubrukt, og de frivillige organisasjonene mangler fortsatt tilgangen de trenger til Nødnett.


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.