Foto: Jamie Turek/Pixabay.com

Nyopprettet arbeidsgruppe for HMS

NRRL har opprettet Arbeidsgruppe HMS. Innspill ønskes fra gruppene.

En del av radioamatørvirksomheten vår er risikofylt, spesielt arbeid med antenner. Vi vil ikke at noen av våre gruppemedlemmer f.eks. skal miste sitt inntektsgrunnlag etter en ulykke i forbindelse med gruppearbeid. Gruppene, som egne juridiske enheter, har ansvar for aktiviteter, og kan også risikere søksmål i forbindelse med skader.

For de som mottar QST-LA på e-post, eller logger inn på nrrl.no og leser den der, anbefales det å se for eksempel disse lenkene:

Gruppenes styreleder og styremedlemmer har personlig styreansvar, og kan også risikere erstatningssøksmål. Se for eksempel https://advokatlippestad.no/artikler/styreansvar-i-foreninger-og-ideelle-organisasjoner/

Summa summarum kan det kanskje virke som amatørradio er blitt en “umulig amatørvirksomhet” i organiserte former, hvis ikke en er sikret på bauger og kanter av forsikringer, HMS-håndbøker, innleide firma for å utføre risikofylt arbeid, og en økonomi til å dekke alt dette.

Kunsten er vel heller å prøve å finne en praktisk gjennomførbar ordning som er god nok, og som vi kan leve med.

Arbeidsgruppen bygger videre på materiale utarbeidet av Hortengruppen, og tar sikte på å samle eksempeldokumenter og gode råd, som kan være nyttig for gruppene. Vi er interessert i å vite hva gruppene eventuelt har gjort på HMS-området, erfaringer, tanker og meninger om dette. Innspill til vårt arbeid kan sendes til nrrl@nrrl.no og vil mottas med takknemlighet.

Gruppen består av LA2JLA Per Olav Stange, LA6CNA Monica Andersen og LB9WH Sindre Riskjell


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.