Foto: Hans/Pixabay.com

Radioamatør og Statsforvalter i Møre og Romsdal, LB5XJ Else-May Botten, har hovedfokus på beredskap

NRK Møre og Romsdal har i en bildeartikkel fremmet radioamatør og Statsforvalter i Møre og Romsdal LB5XJ Else-May Botten. 

Else-May, som er bosatt i Molde, er en ivrig radioamatør som brenner for at vi må øke vår beredskap i Norge, både offentlig og privat. 

I følge NRK-artikkelen er det nå på tide å våkne opp:

Som øverste ansvarlige i fylket sitt er det Else-May Botten som skal koordinere de som skal hjelpe. Verden har blitt et farligere sted, og  Else-May Botten er bekymret for om folk egentlig forstår alvoret. Statsforvalteren har et tydelig budskap til innbyggerne sine: Nå er det alvor. Folk må forstå tiden vi lever i – vi kommer fra dyp fred og det tar tid før vi klarer å forstå og omstille oss til dagens situasjon.

NRK skriver videre:

Else-May Botten ønsker å være forberedt på det meste, og da er kommunikasjon viktig. Hun er kanskje den eneste statsforvalteren som har tatt radioamatørlisensen. Men dette er ikke bare en hobby. Det ligger også et alvor bak. Hun uttaler: Dette er nyttig å lære seg slik at en kan kommunisere med hele verden i en krisesituasjon.

Som et aprops til NRK-saken om Statsforvalter Else-May Botten, kunne vi pr. 27. august 2024 lese følgende  på an.nodagbladet.no m.fl.:   Har satt krisestab: Dette er en svært spesiell og alvorlig situasjon. Det er bortfall av nødnett og mobilnett i deler av Meløy kommune. På grunn av uvær skal flere i kommunen også være uten strøm.  Mer om saken finner du bla. i Avisa Nordland.


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.