Foto: Konstantin Lübeck, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Radioamatørene og økt forståelse på Stortinget og i Regjeringen

NRRL har svært godt samarbeid med NKOM som er forvaltningsenheten for radioamatørenes virksomhet i Norge. Det er utover dette svak forståelse på politisk nivå for denne unike virksomheten som vi radioamatører har gjennom de internasjonale avtalene og rammebetingelsen vi har gjennom FN/ITU og samfunnsressursen dette innebærer, – gjennom som den daglige aktiviteten radioamatørene står for på store frekvensområder. NRRLs ledelse har gjennom siste året tatt initiativ til samtaler med både Regjeringen og Stortinget om roller, rammer og støtte for radioamatører i Norge for å sikre rekruttering av nye radioamatører med senderløyve.

Som del av dette arbeidet hadde LA3PNA Thomas (president), LA7KJ Rune (visepresident) og LB7ZG Bjørn (generalsekretær) nylig et meget positivt møte med Justisdepartementet med statssekretær for samfunnssikkerhet Hans Petter Aasen. Innsatsen på Gjerdrum og ikke minst synligheten internasjonalt for radioamatørenes betydning i forbindelse med Ukrainakrigen og internasjonale kriser, er klart erkjent. Arbeidet som Sambandstjenesten i NRRL er med igjennom FORF er synlig og applaudert. HQ vil i tillegg til arbeidet gjennom FORF fortsette arbeidet på politisk nivå også til andre statsråder. Hovedmålene våre er å få tydelige signaler sentralt fra til alle kommuner og fylker for å sikre positive rammer for radioamatørvirksomheten, for støtte til lokalgruppenes virksomhet, for å sikre tekniske installasjonene i nettverket til NRRL, og ikke minst for å kunne sikre at nye og gamle radioamatører får både muligheter og en rett til å sette opp antenner.


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.