Radioamatørene sikret nødsamband

24. november gikk både strøm og telefon ned i Lavangen. Radioamatørene fra Tromsøgruppen, Midt-Tromsgruppen, Narvikgruppen og Harstadgruppen sikret kommunikasjon til legevakten.

Da strøm og telefon gikk ned i Lavangen 24. november kontaktet politiet radioamatørene og bad om bistand til å sikre kommunikasjon mot legevakten på Setermoen.

Tromsøgruppen bemannet sine lokaler og startet lytting på lokale repeatere. RV58 var den mest aktuelle repeateren, og det ble opprettet kontakt med Midt-Tromsgruppen som rykket ut til Setermoen med utstyr for X-band og for å opprette KO på legevakta.

På sørsiden av Lavangen ble det også satt opp X-band.

Mannskaper rykket også ut med ferge til Rolla på vei til Andørja for å etabere X-band mot RV58 også der. Dette feilet, men de befant seg i et område med telefondekning, og de kunne således nå Setermoen på mobil.

Mannskaper fra Narvikgruppen rykket også ut og skulle etablere X-band på eidet mellom Lavangen og Sjøvegan i tilfelle den første ikke virket.

Etter 7 timer var strømen tilbake og telefonnettet virket som det skulle. En vellykket aksjon kunne dermed avblåses.


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.