Foto: Cocoandwifi/Pixabay.com

Samarbeider om digitalt kurs

Digitale kurs gir nye muligheter. Nå samarbeider Nedre Romerikegruppen og Oslogruppen om å holde digitalt lisenskurs.

I løpet av de siste to årene har lisenskursene gått fra å være tradisjonell klasseromsundervisning til å bli digitale eller en kombinasjon av digitale og klasserom.

Dette har åpnet muligheten for at flere har kunnet bli med på kurs og bli radioamatører. Fra steder hvor vi ikke har lokale grupper i dag har man tidligere måttet reise til en lokal gruppe for å delta på kurs. Nå kan man bli med på kurset hjemmefra. Pågangen til de digitale kursene har vært stor, og flere av kursene har blitt fulltegnet i løpet av kort tid.

Det er en økende interesse for amatørradio, noe som gjenspeiler seg både i antall som ønsker å gå kurs, men også i økende medlemstall i NRRL. Dette lover bra for hobbyen vår.

Både Nedre Romerikegruppen og Oslogruppen har tidligere holdt kurs på høsten. Det er godt samarbeid mellom gruppene, og da forespørselen om å holde et ekstra lisenskurs kom var svaret «Hvorfor ikke? Dette prøver vi!». Gruppene deler på undervisningen og deltakerne vil møte instruktører fra begge grupper i løpet av kurset.

Kurset som vil gå over 12 kvelder pluss en kveld for tentamen og en kveld for eksamen er åpent for deltagere fra hele landet. Hver kurskveld varer 2-3 timer.

Det vil bli arrangert tilleggsundervisning ved behov. Målet er at alle deltakere som ønsker det har tatt lisens innen sommeren.

Kursstart er torsdag 24. mars 2022 kl 1800. Deltakeravgift er kr 2600,- dette inkluderer lærebok og medlemskap. Er du medlem eller har du læreboken fra før blir dette trukket fra på deltakeravgiften. Påmeldingsskjema finner du nederst på denne siden. Det er begrenset antall plasser, så her er det “førstemann til mølla”.

Har du spørsmål om kurset? Ta kontakt med Normann Støylen, LB4WI på e-post lb4wi@nrrl.net.

For grupper som ønsker å tilby kurs, både digitale og fysiske, kan NRRL støtte gruppene med:

  • System for påmelding og betaling
  • Betaling av kontingent for lokal gruppe (gruppen bestemmer selv om og til hvilken pris)
  • Utsending av bøker (hver enkelt deltaker velger selv om de vil kjøpe bok ved påmelding)
  • Tilgang til Teams som plattform for å holde digitale kurs
  • Tilgang til Office 365 for kursansvarlig for å samle dokumenter mv. som benyttes i kurset

NRRL tilbyr disse tjenestene uten kostnad for gruppene under forutsetning av at de av kursdeltakerne som ikke er medlemmer i NRRL melder seg inn. Dette gjøres som en del av påmeldingen og medfører ikke ekstra arbeid for gruppene. Kursdeltakere tegner fullverdig medlemskap i NRRL til kr 300,-.

Grupper som ønsker å benytte dette tilbudet kan ta kontakt med NRRLs kontor på e-post nrrl@nrrl.no. Husk også melde fra om kurs slik at vi får det inn i kalenderen på nrrl.no.

Påmeldingsskjema


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.