SBI samarbeider med Sør-Fron kommune. Foto: LB9UE Tom Erik

SBI har inngått samarbeid med Sør-Fron kommune

Sambandstjenesten Innlandet har inngått samarbeid med Sør-Fron kommune. Teksten nedenfor er skrevet av LB9UE Tom Erik som er medlem i SBI. Til daglig jobber han som driftsleder på kommunalteknikk i Sør-Fron kommune.

Våren 2022 tok jeg kontakt med Rådmannen i Sør-Fron kommune og informerte om SBI og hva vi kunne tilby, han ble ivrig og inviterte meg til å holde en presentasjon av SBI i det kommunale beredskapsrådet.

Presentasjon ble holdt den 1.juni 2022 for beredskapsrådet med deltakere fra: Politi, Brann, Heimevernet, Sivilforsvaret, Røde Kors, Kommuneoverlege, Rådmann og Ordfører. Dette ble suksess og det ble umiddelbart inngått samarbeid, rådmann og ordfører ville ha antenne på taket. Jeg fikk etter dette møtet tillatelse til å gå til innkjøp av utstyr og bestilte da følgende fra Christech: Yaesu FTM-400XD VHF/UHF-transceiver, MS-1230BA Power Supply, Yaesu SMB-201 Base brakett, Diamond SX-400 SWR/watt meter og Diamond X-30 VHF/UHF-antenne. Dette er nå montert, og for det meste i arbeidstiden da jeg er ansatt på huset.

Montering av antenne på rådhuset. Foto: LB9UE Tom Erik

Demonstrasjon av ferdig oppsett ble utført på forrige møte i det kommunale beredskapsrådet 26.10.2022, dette fungerte utmerket med innsjekk fra stasjoner i Oslo, Rælingen, Gjøvik, Vinstra og Otta.

Utstyr monternt og klart til bruk. Foto: SBI

SBI er nå godt inne i Sør-Fron kommune hvor det etter hvert skal øves på dette med ekom-utfall og demonstrasjon av Winlink.


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.