Skjermbilde fra nettsiden til Nordic/Docs

Se kortdokumentaren “På lufta”

Kortdokumentaren “På lufta” av Astrid Ardagh tar seeren med på en reise gjennom det vakre nordnorske landskapet, fra radioamatørgruppa i Tromsø til satellittstasjonen på Svalbard. Etter et cyberangrep som rammet Nord-Europa i februar 2022, ble Ishavsøyene isolert uten mulighet for kommunikasjon. Filmen viser hvordan radioamatører kan spille en viktig rolle i krisetider, i et samfunn som har gjort seg avhengig av internett og avansert teknologi.

I dokumentaren blir vi kjent med engasjerte radioamatører som bidrar til å holde kommunikasjonen i live. Radioamatørene effektiv form for beredskap. Filmen kombinerer vakre naturscener, teknologiske løsninger og hverdagslige samtaler, og retter fokus mot menneskets behov for kommunikasjon, selv i en digital tidsalder.

“På lufta” er valgt ut til Online-programmet på årets Nordic/Docs filmfestival. Der finner du lenke til å se hele filmen.

Idé, regi og produksjon: Astrid Ardagh
Produsent: Eilif Bremer Landsend
Foto: Tor Edvin Eliassen


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.