DATEX visningsmodus i aprs.no.

Vegmeldinger i karttjenesten

Vegvesenet har et omfattende system for blant annet vegmeldinger. Dette er informasjon om stengte veier, ulykker, vegarbeid også videre. Dette er åpne data som blir publisert i et kanskje litt vanskelig format, DATEX. Nå har vi endelig fått integrert dette i NRRLs karttjeneste – aprs.no.

Menyer med visningsmodi og kartlag.

Karttjenesten har en meny med ulike visningsmodi. Her er det mulig å velge “Vegmeldinger (Datex)”. Da vises posisjon for vegmeldinger av alle typer. Klikk på ikonet for å se mer informasjon om tidsrom, og tekst som er lagt ut. Meldinger har tre alvorlighetsgrader: low, high og highest. Hvis du velger visningsmodus “Sporing” vises bare “high” og “highest” sammen med annen informasjon fra APRS samt AIS info fra hurtigruta og lignende. Systemet lar deg også se bilder fra vegvesenes webkamera.

Visning av webkamera i aprs.no.

NRRL medlemmer kan om de ønsker det få brukerkonto på aprs.no. Det gir tilgang til litt mer info (inkludert AIS fra Kystverket), og mulighet for å redigere og lagre noe informasjon om kartlag og lignende. Karttjenesten er et avansert verktøy og selv om APRS er hovedfuksjonen kan den gjøre mye mer.


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.