WRC-23. Foto: LA2RR Ole

Verdens radiokommunikasjonskonferanse 2023 (WRC-23)

Den offisielle åpningen av verdens radiokommunikasjonskonferanse 2023 (WRC-23) forgikk i Dubai i de Forente Arabiske Emiratene (UAE) mandag 20. november. En rekke sheiker og ministre var tilstede og holdt sine velkomsttaler sammen med  ITUs ledergruppe med ITUs generalsekretær Doreen Bogdan-Martin ( KD2JTX)  i spissen.

WRC-23 samler denne gangen til sammen 3400 personer fra teleadministrasjoner fra hele verden og vil pågå i 4 uker. Det er en rekke saker på agendaen med en klar overvekt på satellittsaker og nye frekvensallokeringer til mobiltelefontjenester stadig  høyere og høyere opp i mikrobølgebåndene.

For oss radioamatører er høyeste prioritet på de forslåtte restriksjonene i båndet 1240 – 1300 MHz for å unngå interferens med radionavigasjonstjenesten og da spesielt den europeiske Galileo-tjenesten.

I tillegg har vi flere tilfeller der vi må forsikre oss om at nye tjenester ikke forurenser «våre» bånd samtidig som vi må lære oss å godta at det også i mange av våre bånd vil dukke opp flere brukere en bare oss.

NRRL er representert på WRC-23 med Ole, LA2RR som medlem av den norske delegasjonen samt at IARU har sin egen observatør-delegasjon der også andre radioamatører delvis sponsret av sine respektive radioamatørorganisasjoner inngår.


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.