Foto antenner: 422737/Pixabay.com. Foto himmel: Simon/Pixabay.com

Bedre radioutstyr for våre relestasjoner

Våre relestasjoner og noder teller nå ca. 440 og mange holdes i drift med til dels gammelt radioutstyr fra 70- og 80-tallet, kanskje noen også enda eldre. Det er derfor ønskelig hos flere grupper å skifte ut dette gamle utstyret med noe nyere og mer moderne med god kvalitet. Kostnaden for kommersielt utstyr er store og derfor er gjenbruk av utstyr ofte den beste løsningen.

Det er flere grupper som har et overskudd av radioutstyr gitt gratis fra offentlige etater som har gått over til nødnettet eller andre løsninger. Dette kan være radioutstyr av typen Tait 800 II og andre typer av høy kvalitet. Dette radioutstyret ble gitt gratis til NRRL grupper fra Politiet, Helsenett, brannvesen og andre for å styrke NRRL grupper med godt utstyr.

Imidlertid er dette utstyret noe ujevnt fordelt mellom gruppene og NRRL ønsker derfor en oversikt fra grupper som har et overskudd av utstyr. Samtidig ønsker NRRL at grupper som mangler eller ønsker bedre radioutstyr melder inn sine behov.

Ta kontakt med NRRL ved:
Generalsekretær: LB7ZG, Bjørn Myrvold, nrrl@nrrl.no
VHF Manager: LA0GE, Bent Velling, vhfmanager@nrrl.no
Repeater- og node manager: LB9RE, Håvard Nasvik, repeatermanger@nrrl.no


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.