IARUMS

IARUMS, IARU Monitoring Systems, overvåker amatørbåndene for å søke, identifisere og fjerne ikke-amatørstasjoner (“inntrengere”) som forårsaker forstyrrelser i de eksklusivt tildelte amatørbåndene. Slike inntrengere forstyrrer radioamatørbåndene i strid med internasjonale og nasjonale frekvensallokeringer.

Det meste av arbeidet i IARUMS gjennomføres av frivillige radioamatører og nasjonale overvåkningskoordinatorer. Arbeidet koordineres gjennom de nasjonale radioamatørforeningene. For å koordinere arbeidet til de nasjonale foreningene er det en internasjonal IARUMS-koordinator og tre regionale koordinatorer, en for hver IARU-region.

Når en kilde til forstyrrelse er identifisert og rapportert, ber IARU formelt ITU om å få den fjernet. I praksis kontakter IARUMS-koordinatoren NRRL som ber Nkom iverksette nødvendige tiltak for å få slutt på inntrengningen.

All nasjonal og internasjonal radiokommunikasjon styres av radioforskrifter og frekvensallokeringer som er avtalt av medlemmene i den internasjonale telekommunikasjonsunionen (ITU). ITU er et byrå underlagt FN. ITU har sitt hovedkontro i Genève, Sveits.


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.