EMC/støy

Elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) handler om elektrisk utstyrs evne til å kunne brukes samtidig uten å forstyrre hverandre.

Vi radioamatører ønsker å høre sendinger fra andre radioamatører, men vi ønsker ikke å høre støy og forstyrrelser fra ulike elektriske og elektroniske apparater og utstyr rundt oss. At dette er et stadig økende problem er nesten selvinnlysende, med tanke på den økende mengden med ulike ladere, solstrømanlegg, mobiltelefoner, TV-utstyr m.m.

Radiofrekvent støy kan være sjenerende, og også direkte farlig, da det i verste fall kan blokkere kritiske tjenester som benytter radiofrekvenser.

Vi har en egen komité som arbeider med EMC-saker, og har du spørsmål angående elektromagnetisk støy og forstyrrelser så kan du ta kontakt med EMC-komiteen. Det er også mulig å ta kontakt med Nkoms ulike regionkontorer for råd og eventuelt peiling av støy.

Vi har en egen EMC-manager.


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.