QSL-tjenesten

Mange radioamatører utveksler spesielle QSL-kort som bekreftelse på at det har vært opprettet kontakt. QSL-kortet inneholder informasjon om dato, frekvens, signalstyrke m.m. Kortet, som kan minne om et ordinært postkort, kan sendes i posten direkte til mottager, eller om du er medlem av NRRL, leveres din NRRL-gruppe eller sendes til NRRLs QSL-byrå, som foretar videresending av kortene uten ytterligere kostander for radioamatøren. Informasjon om QSL og NRRLs QSL-tjeneste finner du via lenkene nedenfor.

QSL-kort er radioamatørenes skriftlige bekreftelse på at kontakt har funnet sted mellom to radioamatørstasjoner

QSL-kortene benyttes som dokumentasjon når man skal søke om diplomer. Mange har også en skrytevegg i shacken hjemme, hvor de QSL-kortene man setter mest pris på. Det har vært vanlig praksis blandt radioamatører å utveksle QSL-kort ved første gangs kontakt på hvert bånd. Slik sett har det vært knyttet stor spenning til å komme til gruppemøtene for å hente QSL-kort, og forhåpentligvis få bekreftet enda et land på veien mot det diplomet man jakter på.

I dag benyttes også elektroniske QSL-tjenester som LoTW (Log book of The World fra ARRL) og eQSL. Dette er elektroniske tjenester hvor bekreftelse på forbindelse gjøres tilgjengelig etter at operatøren har lastet opp QSOen(e).


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.