Winlink

Winlink Global Radio E-post er et nettverk av amatørradiostasjoner og offentlig lisensierte stasjoner som sammen utgjør et verdensomspennende nettverk for e-post over radio, også der internett ikke er tilgjengelig. Systemet bygges, drives og administreres utelukkende av lisensierte frivillige radioamatører. Winlink støtter e-post med vedlegg, posisjonsrapportering, vær- og informasjonsbulletiner, og er kjent for sin rolle i nød- og katastrofekommunikasjon. Systemet er i stand til å fungere helt uten internett – automatisk – ved å bruke smarte radioreléer.

Vi har mange tilkoblingspunkter i Norge, Norden og i Europa som vi lett kan bruke fra Norge. Det finnes også tilkoblingspunkter i Nord-Amerika, Afrika, Asia og Australia. Dette gjør at du kan få sendt og mottatt e-post også til/fra eksterne e-postadresser, uansett hvor du måtte befinne deg, gjerne midt i Stillehavet på jordomseiling. Med Winlink kan det settes opp forbindelser helt uavhengig av infrastruktur, slik at man alltid kan få forbindelse mellom to punkter via e-post – og det beste av alt: Det er helt gratis å bruke, gitt at du er lisensiert radioamatør med en datamaskin koblet til en egnet radiosender/mottaker med antenne.

For utfyllende informasjon og nedlasting av gratis programvare se Winlinks offisielle nettsted.

NRRL Sambandstjenesten har en egen fagleder for Winlink.


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.