Antennesaker og faste installasjoner

Antenner er en helt essensiell del av enhver radioamatørstasjon og en eller annen form for antenne vil alle radioamatører ha behov for. Skal du sette opp permanente antenner, hjemme, på fritidseiendom eller på gruppelokalet så finnes det lovverk og forskrifter som må følges.

I Norge har vi en plan- og bygningslovgivning som setter klare begrensninger for hva vi kan gjøre når det kommer til oppsetting av permanente antenner og master. I tillegg bor mange av oss i borettslag eller sameier hvor det finnes egne regler for oppsetting av utvendig antenneutstyr.

Har du planer om å sette opp antenner og er usikker på regelverket eller hvordan du går frem, eller er du allerede i gang og har møtt offentlig eller privat motstand mot dine antenner eller antenneplaner, så kan du få råd og informasjon av NRRLs antennemanager.

NRRLs antennemanagers oppgave er å gi råd og veiledning i spørsmål rundt

  • antenneoppsett
  • byggetekniske spørsmål
  • søknadsprosesser

Oppgaven omhandler ikke saksbehandling eller antennekonstruksjoner.

Til hjelp i en eventuell søknadsprosess er det utarbeidet et skriv som omhandler amatørradio og behov for antenner. Skrivet kan gjerne vedlegges søknad eller også brukes som informasjon til naboer. Skrivet fås ved å kontakte antennemanager.

Mange av henvendelsene dreier seg om radioamatører som flytter fra enebolig med nærmest frie antenneforhold og inn i leilighet i borettslag eller selveier seksjon. Det er ingen grunn til å gi opp sin hobby på grunn av boforholdene. De fleste tilfeller har latt seg løse ved god informasjon og dialog mellom naboer, styrene i bofelleskapet og eventuelt kommuneadministrasjon.

Kontaktinformasjon til antennemanager.


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.