Market Reef. Bilde fra OJ0-DXpeditionen 2023

DXpedition til OJ0 – Market Reef

Market Reef, eller Märket, er et lite rev med et fyrtårn på grensen mellom Sverige og Finland, rett utenfor Åland i Østersjøen. Grensen slynger seg gjennom øya, noe som gjør den til en spesiell DX-enhet. Prefikset OJ0 ble tildelt i 1973, og har siden den gang vært ønsket i loggbøkene til mange DX-entusiaster. Det er nå #155 på ClubLogs liste over mest ønskede DXCC-enheter.

Fra 27. april til 4. mai 2024 vil et lite team på fire norske operatører aktivere enheten igjen, og forhåpentligvis gi mange operatører over hele verden en ny (eller kanskje første?) kontakt med OJ0.

Planen er å ha fire stasjoner operative med så mye som mulig, på 160-6 m, med hovedfokus på 15-10 m. De vil kjøre SSB, CW og FT8 i Fox Hound mode. De har også mulighet for å kjøre 4 og 2 meter, men disse båndene har for øyeblikket lav prioritet, og vil eventuelt aktiveres ved behov, for eksempel skeds.

Vennligst merk at hvis havet er for urolig, vil avreisen bli utsatt. Mer enn 4-5 meter per sekund betyr at det nesten er umulig å gå i land trygt. Det samme gjelder for returen, hvor de vil følge værmeldingen og justere datoene deretter.

Gitt at værgudene er snille mot de, vil de begynne å sette opp antenner umiddelbart etter ankomst og de forventer å være på luften en gang i løpet av kvelden.

Operatørene som reiser til Märket er:

  • LA1UW Bjørn
  • LA3WAA Tor
  • LB5SH Stian
  • LB0VG Kristoffer

Nettsiden oj0.no vil fortløpende oppdateres med statusoppdateringer, både på vei Märket, under DXpedisjonen og på hjemreisen.

Market Reef. Bilde fra OJ0-DXpeditionen 2023
Market Reef. Bilde fra OJ0-DXpeditionen 2023
Market Reef. Bilde fra OJ0-DXpeditionen 2023

Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.