Foto: Mohamed Hassan/Pixabay.com

Er du en god venn også på lufta?

Som radioamatører er vi gitt stor frihet i bruken av våre tildelte frekvensbånd. Myndighetene har lagt svært få begrensninger på radioamatørene, og hvordan de tildelte frekvensressursene utnyttes.

Radiobølgene kjenner ingen grenser og allerede i amatørradioens barndom på 1920-tallet fant kloke hoder ut at det var nødvendig med noen kjøreregler. Den internasjonale radioamatørunionen (IARU) har derfor gjennom demokratiske prosesser utviklet slike kjøreregler. Dette omfatter båndplanene, og regler for god takt og tone på båndene. ON4UN John Devoldere og ON4WW Mark Demeuleneere har laget et omfattende hefte som tar for seg etikk og operasjonsprosedyrer for den internasjonaleradioamatøren, heftet er oversatt til norsk av LA5HE Ragnar Otterstad.

Dette heftet har vært etterspurt av flere radioamatører, og det er nå lagt inn som en egen underside under “Lover og forskrifter“.

Heftet er nyttig lesning både for gamle og nye radioamatører. Det er bare et par uker siden vi kunne melde om at antallet medlemmer har passert 2000, og vi blir stadig flere.


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.