FORF-samling aksjonsledere 1.-2. oktober 2022. Lillehammer. Foto: Mette/Røde Kors

FORF-samling for aksjonsledere på Lillehammer

Sambandstjenesten Innlandet, NRRL fikk 3 plasser til en samling av alle aksjonsledere for FORF-organisasjonene 1.-2. oktober 2022. Vi stilte med LA6ETA Henrik, LB4GH Torkell og LB4CD Ola-Matti. Aksjonslederne er de vi vil møte i et KO under en leteaksjon e.l i vårt distrikt, så det var veldig nyttig å få samles og diskutere felles faglige problemstillinger, og ikke minst forståelse og kunnskap og hverandres kapabiliteter. Leder NRRL, Sambandstjenesten LA6ETA Henrik Solhaug holdt to gode innlegg på våre vegne. Det første var på lørdag og var en kort og grei presentasjon av hvem vi er, og hva vi driver med. På søndag var det et innlegg om krisesamband, og vekt på hvordan FORF-familien kan hjelpe seg selv med det nødnettutstyret de allerede besitter. Henrik er en god formidler, og han fikk fanget publikum.

Jeg hadde gleden av å få vise filmen som ble laget av Bortelaget ved Martin Amble Ruge for FORF under øvelsen på Hjerkinn i mars. Alle organisasjonene får tilgang til filmen og bilder fra øvelsen som kan brukes. Dette er mulig fordi Gjensidigestiftelsen har gitt FORF penger. Prosjektet var en del av vår felles satsing på Innlandet. Typisk er denne typen bilder og film vanskelig å få til mens man øver og av den grunn vi er veldig glade for at vi fikk muligheten til å produsere dette ved hjelp en profesjonell kreatør. Du vil sikkert finne denne filmen og et par opptak av det Henrik snakket om på NRRLs nettsider etter hvert. Det er i skrivende stund ikke helt klart.

FORF-samling aksjonsledere 1.-2. oktober 2022. Lillehammer. Politiet holder foredrag. Foto: LB4CD Ola-Matti

Vi var 29 personer til stede fra alle FORF-organisasjoner som er på Innlandet: Røde Kors, Norsk Folkehjelp, NLFs flytjeneste, Norske Redningshunder og NRRL Sambandstjenesten. Symptomatisk måtte noen reise på aksjon på søndag, men hovedprogrammet var på lørdag, slik at det gikk greit. Av høydepunkter kan vi nevne statusrapport for det nye aksjonsstøtteverktøyet som er under utvikling. Det lover godt. Politiet hadde også et interessant foredrag om opplæringen av sine innsatsledere og forventninger til oss frivillige. Vi hørte om bruk av droner, om å passe på mannskapenes psykiske helse og ikke minst god kunnskap og oppdatering på alle ressurser som finnes på Innlandet. Med engasjerte mennesker i salen oppstod det mange diskusjoner so alltid er nyttig.

Det var i det hele god stemning på Scandic Lillehammer denne helgen. Opphold og mat var betalt av Gjensidigestiftelsens midler, så vi takker for det. FORF-samarbeidet fikk seg et løft, og det var enighet om å ha en lignende samling neste år.


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.