Utsnitt av bildet til månedsvinner mai i fotokonkurransen. Foto: LB7VJ Øyvind

Fotokonkurransen: Mai-vinner med hurra-bilde

Med dette artige bildet ble LB7VJ Øyvind Båtvik mai-vinner av fotokonkurransen.

Månedsvinner mai i fotokonkurransen. Foto: LB7VJ Øyvind

Juryen i NRRL og Amatørradios fotokonkurranse, som denne gangen besto av Pål Stagnes, Bjørn Myrvold og Mona Askerød, ble sant å si begeistra for å få et ekte hurra-bilde i festmåneden mai. LB7VJ Øyvind Båtvik ble mai-vinner i fotokonkurransen.

Bildet er tatt på 17. mai, og LB7VJ Øyvind sier at han «måtte jo ha med en håndholdt under dressen».

Videre skriver Øyvind: «På bildet hadde jeg en Yaesu FT3D på innerlomma med antenna langs innsiden av dressen. Det var dessverre ikke så mye trafikk på 2m denne dagen, så jeg måtte ty til HF utover ettermiddagen.»

Juryen falt for flere ting ved bildet, og sier at det er både morsomt, annerledes, spenstig og fint komponert, med rolige fargetoner og dempet eksponering. Radioen er med, selv i finstasen på 17. mai. Det samme er NRRL-logoen på pinsen på jakkeslaget. Her løftes radioamatøraktivitet og NRRL-tilknytning opp til helt nye og høytidelige høyder.

Selv om noen skulle kunne mene at bildet muligens “overselger” seg ørlite, så lar juryen seg, i stram givakt, kjøpe!

Så LB7VJ Øyvind er maivinneren av fotokonkurransen, og får en premie i posten.

Vil du vinne fotokonkurransen for juni måned?

Ta et bilde i løpet av juni som viser når du har det gøy med radioen. Send det til bullen@nrrl.no senest 30. juni med en liten tekst som sier noe om hva bildet handler om.

Vi regner med at nå, med vår og sommer, blir det mange morsomme bygge- og fikseprosjekter, og mye eksperimentering med utstyr. Ta bilde av det du synes er gøy og send oss!

Hver måned i 2024 kårer vi en vinner, og til slutt kårer vi årets bilde blant månedsvinnerne. Alle offentliggjøres her på nrrl.no, og i Amatørradio.

Frist: Siste dag i hver måned. Send til bullen@nrrl.no

Reglene er enkle

1. Du må ha tatt bildet selv, og det må være tatt i riktig måned i 2024. Det må følge med skriftlig samtykke til offentliggjøring hvis det er nærbilder med mennesker. Er det mindreårige, må foreldrene gi samtykke.

2. Bildet bedømmes etter motiv, komposisjon, kreativitet og teknisk kvalitet.

3. Bilder sendt inn til konkurransen kan brukes vederlagsfritt som illustrasjoner i Amatørradio og på nrrl.no. Bildene blir kreditert med opphavers navn.

4. Nødvendige personopplysninger vil bli lagret for å administrere konkurransen.


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.