Utsnitt av bildet til månedsvinner april i fotokonkurransen. Foto: LB8IJ Øystein

Fotokonkurransen: Vinnerbildet for april

Juryen har nok en gang hatt en vanskelig oppgave med å kåre vinneren blant de innsendte bildene. Vinneren for april ble LB8IJ Øystein Schrøder Elvik.

Øystein ser oss rett i øynene med et smil, og viser utilslørt glede over å være på tur i en solfylt vårskog med sitt portable radioutstyr. Bildet er inviterende og nært, vi ledes inn i situasjonen, mot radioutstyret som er sentralt og har hovedfokus. Det hele rammet inn av Øystein, som gjør plass rundt bordet i det han legger en imaginær hånd på skulderen vår og ber oss om å delta, og å sette oss ved siden av ham – noe vi med et stort smil tilbake ikke kan si nei til.

Bildet er teknisk godt, varmt, og fint eksponert med god balanse i lys- og skyggepartier.

Månedsvinner april i fotokonkurransen. Foto: LB8IJ Øystein

Øystein skriver dette om bildet:

«Bildet er tatt rett etter at jeg med stor tilfredshet fullførte min første 5-park POTA Rover i Fredrikstad. Tross litt dårlige forhold denne dagen, kom jeg i mål med 53 QSOer på 20m på under 5 timer inkludert rigging. Jeg brukte en kombinasjon av CW og SSB fra 4 lokasjoner 2fer NO-1480 og NO-2542, NO-0518, NO-1955, NO-1625. Utstyret var en ft-891, en kvartbølge vertikal pisk, drevet av ett enkelt 9ah lifepo4 batteri som holdt hele dagen.»

Premie kommer i posten.

Øystein har lagt ut en video av aktiveringen. Du finner videoen her: https://youtu.be/kDtb1D3Pwqk?si=gLxC02AsuJhRwhU2

Vil du vinne fotokonkurransen for mai måned?

Ta et bilde i løpet av mai som viser når du har det gøy med radioen. Send det til bullen@nrrl.no senest 31. mai med en liten tekst som sier noe om hva bildet handler om.

Vi regner med at nå, med vår og sommer, blir det mange morsomme bygge- og fikseprosjekter, og mye eksperimentering med utstyr. Ta bilde av det du synes er gøy og send oss!

Hver måned i 2024 kårer vi en vinner, og til slutt kårer vi årets bilde blant månedsvinnerne. Alle offentliggjøres her på nrrl.no, og i Amatørradio.

Frist: Siste dag i hver måned. Send til bullen@nrrl.no

Reglene er enkle:

1. Du må ha tatt bildet selv, og det må være tatt i riktig måned i 2024. Det må følge med skriftlig samtykke til offentliggjøring hvis det er nærbilder med mennesker. Er det mindreårige, må foreldrene gi samtykke.

2. Bildet bedømmes etter motiv, komposisjon, kreativitet og teknisk kvalitet.

3. Bilder sendt inn til konkurransen kan brukes vederlagsfritt som illustrasjoner i Amatørradio og på nrrl.no. Bildene blir kreditert med opphavers navn.

4. Nødvendige personopplysninger vil bli lagret for å administrere konkurransen.


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.