Utsnitt av bildet til månedsvinner mars i fotokonkurransen. Foto: LB4MI Helges XYL

Fotokonkurransen: Vinnerbildet i mars

– Oj – dette ble vanskelig, sa jurymedlem LA6CSA Pål da marsvinneren skulle kåres blant alle innsendte bilder. Men til slutt var det LB4MI Helge Hopmarks XYL som gikk av med seieren.

Månedsvinner mars i fotokonkurransen. Foto: LB4MI Helges XYL

13 gode bilder var til vurdering i konkurransen i mars, og det er flere enn det var i januar og februar. Juryen, som denne gang besto av LA6SCA Pål Stagnes, LB7ZG Bjørn Myrvold og Mona Askerød, fikk en hard jobb med å velge. Mange hadde tatt med radioen ut i påska eller andre marsdager, og hadde tatt svært gode bilder av seg sjøl og/eller radioen i åpenbare fine og artige situasjoner. Noen hadde gode tekster som beskrev situasjonen bildet er tatt i.

Juryen samla seg etter diskusjoner om bildet av Helge, fordi det er stemningsfullt, nesten drømmende, med radioamatøren i sentrum. Vi kommer nært på, og vi får en betrakterposisjon og vinkel som gjøre at vi nesten føler at vi er der, på fjelltoppen med sola i øynene, sammen med Helge. Vi blir invitert inn i situasjonen, og uskarpheten i bakgrunnen, antenna og det andre stæsjet i bakgrunnen er en kul effekt.

Fokuset i bildet er på radiokjøring, fjelltopp, tur, kos og spenning. Kort sagt: Dette ble månedens vinnerbilde. Helges XYL får en premie i posten.

Helge skriver om bildet:

«Undertegnede, LB4MI, på SOTA-tur på Meekknoken (LA/MR-586) på Averøya. Fine radioforhold, og bla. USA i loggen med de normale 5 watt og med mini-antennen AX1 rett i radioen (KX2). Fotograf er XYL, som har blitt godt vant med å vente på fjelltoppene…»

Vil du vinne fotokonkurransen for april måned?

Ta et bilde i løpet av april som viser når du har det gøy med radioen. Send det til bullen@nrrl.no senest 30. april med en liten tekst som sier noe om hva bildet handler om.

Vi regner med at nå, med vår og sommer, blir det mange morsomme bygge- og fikseprosjekter, og mye eksperimentering med utstyr. Ta bilde av det du synes er gøy og send oss!

Hver måned i 2024 kårer vi en vinner, og til slutt kårer vi årets bilde blant månedsvinnerne. Alle offentliggjøres her på nrrl.no, og i Amatørradio.

Frist: Siste dag i hver måned. Send til bullen@nrrl.no

Reglene er enkle:

1. Du må ha tatt bildet selv, og det må være tatt i riktig måned i 2024. Det må følge med skriftlig samtykke til offentliggjøring hvis det er nærbilder med mennesker. Er det mindreårige, må foreldrene gi samtykke.

2. Bildet bedømmes etter motiv, komposisjon, kreativitet og teknisk kvalitet.

3. Bilder sendt inn til konkurransen kan brukes vederlagsfritt som illustrasjoner i Amatørradio og på nrrl.no. Bildene blir kreditert med opphavers navn.

4. Nødvendige personopplysninger vil bli lagret for å administrere konkurransen.


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.