Norsk Teknisk Museum. Foto: LB6AJ Eskil
Norsk Teknisk Museum. Foto: LB6AJ Eskil

Godt besøkt familiesøndag på Teknisk museum

Søndag 26. mai var det en fantastisk Familiesøndag på Teknisk museum, hvor entusiaster og nysgjerrige sjeler samlet seg for å utforske radioteknikkens verden. Til tross for det flotte været, var det stor oppslutning både ved radiostasjonen LA4T og i resten av museet. Gjennom dagen ble hele 45 morsenøkler bygget, til stor glede for både barn og voksne.

Morsenøklene som ble bygget er resultatet av mange iterasjoner og forbedringer. Byggesettene inneholder 3D-printede deler, en buzzer, et batteri med holder, skruer og en fjær. Med en godt utformet manual, kunne barna sammen med sine foreldre stort sett på egenhånd sette sammen morsenøkler. Etter å ha montert nøklene, festet de en klistrelapp med morsealfabetet på dem. Dette ga dem muligheten til å ta morsenøklene med hjem og begynne å lære morsealfabetet på en praktisk måte.

Foto: LB6AJ Eskil

Dagens høydepunkt var uten tvil deltakelsen til landets yngste radioamatør, LB0PJ Håkon. Med sin imponerende kunnskap og entusiasme, opererte han radiostasjonen LA4T og veiledet barn og voksne med byggingen av morsenøklene.

Vi forsøkte å sjekke inn på QST LA, men dessverre var denne sendingen for langt nede i støyen for oss. Likevel fikk vi etablert mange kontakter, både på SSB og FT8. Spesielt spennende var en veldig lokal kontakt på 20m, kun noen få kilometer unna.

Vi vil rette en stor takk til alle som deltok og bidro til denne fantastiske søndagen: LA4ZCA Torbjørn, LB0DI Dag Vidar, LB0PJ Håkon, LB6AJ Eskil, LB6EJ Thor, LB7SJ Nina, LB8IJ Øystein. Deres innsats og engasjement gjorde dagen minneverdig for alle besøkende.

For radioamatører som er interessert i å bidra på fremtidige arrangementer eller ønsker å bli med i vår aktive gruppe, inviterer vi deg til å ta kontakt med oss i komiteen (LA4ZCA, LB3KJ, LB6AJ).


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.