Justis- og beredskapsministeren får en omvisning i beredskapshengeren. På bildet justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl, LA2NTA Alf, LB1HG Tom og LB8SG Erik. Foto: LA6CSA Pål

Justis- og beredskapsministeren møtte FORF-mannskapene

FORF hadde invitert justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl til å møte FORF-mannskaper fra politidistriktene Oslo og Øst. Øvingsutvalget i de to distriktene hadde planlagt og stod for gjennomføringen av en redningsdemo.

Justis- og beredskapsministeren får en orientering om øvelsen fra LA4PGA Trond. Foto: LA6CSA Pål

Mannskaper fra NRRL Sambandstjenesten, Norges Grotteforbund, Speidernes Beredskapsgruppe, Norske Redningshunder, Norsk Folkehjelp Sanitet og Røde Kors gjennomførte en felles demonstrasjon for ministeren.

Selve demonstrasjonen var lagt opp etter et av de vanligste kasusene, søk og redning av savnet med økt selvmordsrisiko. Selve søket ble gjort langs Lysakerelven.

Det ble satt i gang søk med to søkelag bestående av en hundefører fra NRH, en rødekorser, en folkehjelper og en speider. Redningsskøyta søkte utover Lysakerleva. Norsk Folkehjelp Sanitet søkte også fra luften ved hjelp av drone.

Den savnede ble raskt funnet, og søkelaget gjennomførte en primærundersøkelse av pasienten. Det ble konkludert med behov for transport fra funnsted og videre med ambulanse til sykehus.

En ATV rykket ut for å bistå i transport av pasienten. Med på justis- og beredskapsministeren var med ATV ut for å bistå.

Pasienten ble stabilisert og varmekonservert, og fraktet med ATVen til en ventende beredskapsambulanse som fraktet pasienten til sykehus.

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl får en omvisning i beredskapshengeren av LA2NTA Alf. Foto: LA6CSA Pål

Etter øvelsen tok justis- og beredskapsministeren seg god tid til å snakke med de frivillige. De ulike FORF-organisasjonene stilte med mye utstyr, og ministeren fikk et innblikk i hvilke ressurser som er tilgjengelig.

NRRL Sambandstjenesten Oslo og Øst stilte med beredskapshengeren. Denne er ferdig rigget for de fleste oppdrag i de to politidistriktene som Sambandstjenesten Oslo og Øst dekker.

LA2NTA Alf viste fram noe av utstyret i hengeren, blant annet kartsystemet som brukes ved tracking.

Både før og etter øvelsen ble det servert grillmat. LA3UJ Pekka stod for serveringen.

LB3UJ Pekka og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl. Foto: LA6CSA Pål

Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.