Foto: Greta Winther LB1UJ

Nordnorsk hammeeting skal selvsagt ikke til Gardermoen

Nordnorsk hammeeting skal selvsagt ikke legges til Gardermoen – det var kun en aprilspøk! Greta lover på tro og ære at dersom Tromsøgruppen får arrangere Nordnorsk hammeeting skal arrangementet selvsagt legges til Nord-Norge som alltid.

For øvrig er det Harstadgruppen som arrangerer Nordnorsk hammeeting i år. Den finner sted i Harstad pinsen 2022, med start fredag 3.6.2022 og slutt søndag 5.6 2022.

Samlingen er lagt til bynære Harstad Folkehøyskole, som drives som sommerhotell utenfor skolesesong. Her er det gode fasiliteter både for overnatting, bespisning og presentasjoner, foredrag og sosiale arrangementer.

Programmet har tradisjonelle innslag som formannsmøte, ting og flere spennende foredrag, samtidig som vi legger opp til tid for gode sosiale aktiviteter.

Du finner påmeldingsinformasjon på la1h.no under meny “Nord Norsk Ham Meeting 2022”.

Den opprinnelige artikkelen kan du lese under:

I 2023 legges Nordnorsk hammeeting til Gardermoen, og blir dermed endelig et arrangement for alle!

Lokalgruppene til NRRL i Nord-Norge har brukt å rullere på å arrangere det årlige arrangementet Nordnorsk hammeeting. De to siste årene har derimot arrangementet blitt avlyst. Man tror dette i stor grad skyldes at arrangementet har blitt lagt til avsidesliggende deler av landet.

-Dette skal vi endelig få snudd på, dersom vi får lov til å arrangere til neste år, sier leder i Tromsøgruppen, Greta Winther LB1UJ.

Greta LB1UJ elsker å være i KO, for der er det ihvertfall litt varme. Bildet er tatt i august inne.
Legg merke til boblejakken på inne også. Foto: Greta Winther LB1UJ

Det er med stort engasjement Greta forteller om den nye innovasjonen i det tradisjonsrike arrangementet.

-Vi har sett med bekymring på den lave oppslutningen omkring arrangementet de siste par årene, og registrerer at det ikke har blitt gjennomført siden 2019. Denne trenden ønsker vi å snu ved å legge arrangementet til et sted som er lett tilgjengelig for flere. Gardermoen er et naturlig valg, med tanke på nærheten til flyplass med faste ruter fra alle viktige flyplasser i Nord-Norge.

Man har regnet på antall timer som blir brukt på reise i forbindelse med arrangementet og kommet fram til at radioamatørene i nord vil spare i gjennomsnitt 1,5 timer hver ved å legge arrangementet mer sentralt. Ikke bare sparer man reisetid og dermed miljøet, men værprognosene bedres også:

-Et annet moment er at det generelt sett er veldig dårlig vær i nord i pinsen, det er mange som har fått neglebitt etter den sedvanlige trafokastkonkurransen som vanligvis avholdes lørdagskvelden på Nordnorsk hammeeting. -Og kanskje frosset på seg både det ene og det andre. 

Bjørnar LB9OC på NNHM på Ballangen camping. Grillkveld ute på fredag er tradisjon på NNHM.
Sommervottene er på og man trenger ingen kjøling på drikkevarene. Foto: Greta Winther LB1UJ

-Klimaet er mye bedre i Oslo-området, så dette kommer til å virke tiltrekkende på nordlendingene, mener Greta.

Det er ikke endelig vedtatt at Tromsøgruppen skal arrangere Nordnorsk hammeeting neste år, men Greta håper de nye tankene kan virke som en god søknad som arrangør.

-Vi vet jo at nordlendingene trives best i varmen, og det er jo også en fordel å trekkes inn i et område med så aktivt radiomiljø som man finner på Østlandet, avslutter Greta med.

Omgivelsene til LA3T sitt klubblokale er virkelig flotte, men det kan være litt for kjølig. Foto: Greta Winther LB1UJ

Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.