Logo Spectrum24

Spectrum24 – amatørradiokonferanse for kreativ bruk av radiospekteret innenfor åpen kildekode

Den 14. og 15. september 2024, vil tidenes første spektrumkonferanse, dedikert til amatørradio, bli avholdt.

Spectrum24-konferansen er resultatet av amatørradio og SDR devroom på FOSDEM-konferansen tidligere i år i Brussel. Denne konferansen ble en stor suksess, og det var tydelig at det var stor interesse for utvikling innenfor åpen kildekode i amatørradiomiljøet. Dette førte til konklusjonen at en dedikert konferanse om disse temaene er på sin plass, og – for å gjøre konferansen enda mer interessant – vi besluttet å utvide omfanget av konferansen til andre relaterte områder innenfor amatørradio.

Spectrum24-konferansen har tre hovedspor:

  • Amatørradioutvikling. som omhandler SDR-mottakere og sendere, inkl programvare, ny antennedesign, amatørradioinfrastruktur, nye kommunikasjonsmåter, alternative måter for tilgang til amatørradiospektrum, etc.
  • Ikke-tekniske aspekter innenfor Amatørradio: Spektrumbruk, promotering, brobygging mellom amatørradio og andre tekniske miljøer, utviklermiljøer, amatørradio og IT-infrastruktur, etc.
  • Åpen kildekode-applikasjoner og tilgang til ikke-amatørradiospektrum: SRD-bånd-brukere (som 433 MHz, 862–870 MHz, 2,4 GHz og 5,8 GHz), radio-astronomi, amatørsatellitt, etc. s

Som navnet på konferansen tilsier, er Spectrum24 rettet mot hvem som helst som er interessert i å fremme åpne systemer som gir tilgang til hele det tilgjengelige radiospektrum.

Bakgrunnsinformasjon og konferanseformat

Du kan finne et intervju med to av konferansearrangørene, om mål og bakgrunn for konferansen, i denne episoden av hacker public radio: https://hackerpublicradio.org/eps/hpr4122/index.html

Spectrum24-konferansen er den ideelle plattformen for å promotere prosjektet ditt, skulle du ha små eller store prosjekter og / eller ideer innenfor amatørradio og åpen tilgang til radiospektrumet. Her får du vist dette frem til et stort internasjonalt publikum.

Konferansens åpne format, med god tid mellom presentasjonene, har som hovedmål å la deg snakke med andre mennesker med lignende interesser. Du kan starte etsamarbeid, eller til og med få hjelp til å «hacke» på ditt prosjekt mens du er der.

Spectrum24 har åpnet en utlysning

Hvis du er interessert i å presentere noe på konferansen, eller sette opp en info-stand under Spectrum24, du kan komme med et forslag via denne lenken: https://spectrum-conference.org/24/cfp

Frist for forslag til presentasjoner er 15. juli.
Frist for forslag til info-stand er 15. august.

Hvor avholdes konferansen

Konferansen holdes på SmartCity Campus i en gammel radiofabrikk i Rambouillet nær Paris.
Adgang til konferansen er gratis.

Spectrum24-konferansen støttes av IARU-region 1. For mer info se her: https://www.iaru-r1.org/events/spectrum24-making-waves/

Sosiale medier

Du kan følge Spectrum24 på mastodont: https://mastodon.radio/@spectrumconf
Eller bli med i diskusjonen her: https://matrix.to/#/#spectrum-conference:matrix.org
Du kan følge Spectrum24 på X: https://twitter.com/SpectrumConf24

Vi sees i Rambouillet!

Sylvain Azarian, F4GKR, President IARU Region 1


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.