Hvordan komme i gang?

Det er lett å komme i gang

Vil du teste kan du begynne som lytte-amatør. Du kan lytte til amatørradiotrafikk og utenlandske radiostasjoner via fysisk radio, men også nettbasert SDR-radio som kun krever datamaskin og internettilgang.

En WebSDR er en radiomottaker som er koblet til internett slik at mange kan lytte til den samtidig. SDR-teknologien gjør det mulig at alle lyttere stiller inn uavhengig, og dermed lytter til forskjellige signaler. Det finnes mange WebSDR-mottakere rundt om i verden. Du finner en oversikt over disse på nettsiden websdr.org. En av de mest populære er WebSDR’en til University of Twente. Denne mottakeren er plassert i Enschede i Nederland.

Vi har organisert vår virksomhet gjennom lokale grupper spredt over hele landet, fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør. Hvis du vil motta et QSL-kort, en bekreftelse på en kontakt, kan du søke NRRL om et lytter-kallesignal og så er du i sving. 

Eget kallesignal

Neste trinn er få tillatelse til å sende og få ditt eget kallesignal. For å få lisens som radioamatør må du avlegge en prøve i teknologi og regler. Du kan lese på egenhånd eller gå kurs i en av våre grupper.

NRRL tilbyr læreboken «Veien til internasjonal radioamatørlisens». Denne kan du bestille fra vår nettbutikk.


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.