Kurs

En anbefalt vei til en radioamatørlisens er via et kurs i regi av en av våre grupper. Kursene avholdes til ulike tider på året, gjerne i løpet av vår- eller høstsemesteret, og kan basere seg på fysisk oppmøte i et kurslokale, eller (stadig mer vanligere), via elektroniske videokonferanseløsninger hvor du kan delta uansett hvor du måtte befinne deg i landet, eller i utlandet.

Oversikt over våre grupper.

Pensum finnes pr. i dag samlet i en lærebok, Veien til internasjonal radioamatørlisens, som du kan få kjøpt i vår nettbutikk. Boken blir brukt i de ulike lisenskursene som gruppene avholder, men kan også benyttes til selvstudie, om du ønsker å avlegge lisensprøven som privatist.

Deltar du på et fysisk kurs avholdes gjerne lisensprøven i regi av gruppen som arrangerer kurset. Deltar du på et videobasert kurs, eller leser på egenhånd, må du avlegge prøven på følgende måte:

  • Hos en av våre eksamensansvarlige som finnes spredt rundt om i landet. Du må selv ta kontakt med den eksamensvakten som passer best geografisk. Vi har eksamensvakter i alle våre grupper.
  • På NRRLs kontor på Rommen i Oslo.
  • Nkoms hovedkontor i Lillesand.

Radioamatørlisens utstedes av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom). For å få radioamatørlisens må man ha bestått en prøve. Prøven arrangeres av NRRL i henhold til avtale med Nkom som også har utarbeidet prøvene. I enkelte områder står Nkom selv for prøveavviklingen.

For mer informasjon om denne eksamensformen ta kontakt med NRRLs kontor, via e-post: nrrl@nrrl.no, eller telefon: 22 21 37 90.


Norsk Radio Relæ Liga
Postadresse: Postboks 20 Haugenstua, 0915 Oslo
Besøksadresse: Nedre Rommen 5E, Oslo
 
Telefon: 22 21 37 90 - kontortid: tirsdag-torsdag kl 09-15 (ferielukket i juli)
Kontaktskjema

© Copyright 2024 Norsk Radio Relæ Liga. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten avtale. NRRL har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.